Gryningsbloggen

Dop

Publicerad 2013-03-15 23:16:00 i Allmänt,

Ida och Anni har fått en ny liten kusin och i helgen döptes hon. Det blev en ovanlig helg för oss.
Dopkryssning, kanske ett nytt koncept :-)
Vi åkte hemifrån på lördagseftermiddagen. Lång väntan i hamnen men sedan smörgåsbord. Tjejerna sprang fort ner i hytten för att se på mello. Somnade ganska tidigt, för det är tidig väckning på Åbobåten.
 
Vi möttes av ett kallt Finland. Vi som drack kaffe ute i t-shirt hemma igår! Lugnt på vägarna mot Tammerfors.
 
 
Vi hann in hos Mika, Terhi, Fiona och Isabella en liten stund innan dopet. Ida & Anni lekte och busade med Fiona och vi hann smygkika på nykomlingen...eller var det hon som smygkikade på oss?
 
 
Dopet var i en samlingslokal intill där de bor. Fint dukat med rosa överallt. Liten cermoni där Fiona fick vara med. Gudföräldrar är Terhis mamma och bonuspappa.
 
 
Det bjöds på god varm mat smarrig, rosa doptårta. Vi hann prata lite med vaari, Tuulikki, Mika, Terhis pappa och prästen. Vi turades om att leka med Fiona.
 
 
Dagen gick fort och snart var vi tvugna att hoppa in i bilen och börja resan mot Åbo igen.
 
 
Bra att ljudboken var med. Det gjorde bilsittandet helt ok. Vi såg Isabella-båten när vi väntade i hamnen. Den såg sorgligt mörk ut. Isabella och Amorella är de båtar vi rest mest med. När vår Silja-båt avgick såg vi Vikings nya båt, Grace, komma in. Den skulle vi åkt med om det inte vore fullt...
Lugn kväll på båten, somnade som stockar!
Konstigt att sedan vakna på båten och köra direkt till jobb och skola!

Sportlov

Publicerad 2013-03-15 22:57:04 i Allmänt,

Vi hade hemma-sportlov i år. Mycket för att Sami jobbade, men det var skönt att bara få vara också.
På måndagen åkte vi in till Stockholm. Ida & Anni gick på Naturhistoriska en stun medan jag var på KVA och träffade Marja och planerade utbildningsdagar. Sedan fick Ida äntligen besöka 1D affären som tillfälligt öppnat i Stockholm. Lycka!
 
Anni tog en stalldag med Pernilla och Linn och Ida och jag hade en Sigtunadag. Först fika på Chokolat, sedan en eftermiddag i solen på vår framsida. I tidningen fick vi sedan det slutgiltiga beskedet - Rävsta skola läggs ner.
 
 
Jag hade lovat bio och Ida tog med en kompis. Den bio vi ville se gick bara inne i Srockholm, så det blev en dag till på stan. Vi "hamnade" i 1D affären en gång till...
 
Fika med grannarna hanns med också. Tyvärr inte lika varm dag, men vi var ute och bullarna var nybakade!
 

Hej då JTP

Publicerad 2013-03-15 22:38:21 i Allmänt,

Tufft beslut men vi har beslutat oss för att sälja bilen. Den är fin, men det finns en hel del förutom den trasiga motorn som borde göras på den om vi skulle behålla den.
 
Ännu tuffare när "gröna faran" skulle hämtas. Vi vet att den nu blir "donatorbil". Det gjorde ont i oss att se den lyftas bort. Duktiga killar, inte en skråma. Tittade länge efter lastbilen när den åkte iväg.
 

Annis rum

Publicerad 2013-03-15 22:29:00 i Allmänt,

Anni fick i födelsedagspresent - i september - att vi skulle fixa till hennes rum. Nu var det äntligen dags. Toppen att farafar kom på besök just då...eller var det en plan ;-) Från blått och oisolerad vägg är det nu isolerat, svartvitt, mörkbrunt golv och skjutdörrar på garderoben. Accentfärgen är rosa.
Det märks att Anni trivs, hon är mycket mer i sitt rum nu!

Till Lotorp och Lämmis

Publicerad 2013-03-15 22:23:26 i Allmänt,

Så...det fick bli tåget till Östergötland. Jag och tjejerna drog iväg. Lunch hos mamma och Acke med syrran och Alicia. Promenad runt Lotorp och sedan vidare till Margareta för tjejkväll med mello. Efter en Lämmisnatt och förmiddagspromenad så skjutsade Margareta oss till tåget igen. Mysig helg!
 

Tvärstopp

Publicerad 2013-03-15 22:19:16 i Allmänt,

Sorgligt att kika ut genom fönstret nu. Där står "gröna faran" med trasig kamrem och därmed mosade ventiler. Laga eller inte laga...tid, pengar, minnen...
 

Runt huset

Publicerad 2013-03-15 22:16:38 i Allmänt,

Vacker vinterdag. Traskade ett varv "runt huset" och fotade för att få frisk luft och tanka dagsljus.
 

Helg

Publicerad 2013-03-15 22:14:46 i Allmänt,

Skönt med helg. Ida & Anni är inte så pigga på att tävla i orientering på vintern. Men när man kan titta på tävlingen från köksfönstret så är det trevligt att vara publik. Sedan gick vi på utflykt till vår favoritklippa med lite lunchfika i ryggsäcken.
 

Husvagnsdynor

Publicerad 2013-03-15 22:11:44 i Allmänt,

Husvagnsdynorna är nu klara och ligger och trängs i vår gäststuga!
Ett jättefint jobb av vår granne & vän Inger Fornander. Oj vad jag längtar till våren och husvagnslivet nu!
I första rutan ser ni hur det gamla tyget såg ut.

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela