Gryningsbloggen

Hemresa

Publicerad 2010-07-26 00:17:55 i Allmänt,

Vi sov en natt hos Margareta på hemvägen från Öland. Hon överraskade oss med att bjuda på mumsig skaldjursbuffé!
Mysig kväll!



Morgonen därpå for vi vidare mot Sigtuna. Vi mötte grannarna på uppfarten och hastigt och lustigt så hade vi bestämt att grilla och äta tillsammans på kvällen. Det blev en rolig kväll med mycket husvagnsprat! Oj vad jag längtar till vår husvagn är klar!

Öland

Publicerad 2010-07-26 00:07:57 i Allmänt,

Vi har hunnit vara på Öland också! Jag älskar Öland! Vidderna, färgerna, Karin & Håkan, fåglarna och så haaavet!
Vi hade tre underbara dagar! Första två dagarna var det bad och sol med familjen på dagen och trevligt umgänge med Karin & Håkan på kvällarna. Tredje dagen började grått och övergick i hällregn. Efter en blöt men fin utflykt på Allvaret valde vi att påbörja hemresan.

Poolparty

Publicerad 2010-07-25 23:58:33 i Allmänt,

När vi var hos mormor och Acke hade vi årets (traditionsenliga) poolparty :-)
Tjoohoo, vågorna gick höga!
Efter plask och grillning myste vi länge med korsordslösning, film och prat.

Lillskiren

Publicerad 2010-07-25 23:54:35 i Allmänt,

I Finspångstrakten finns många vackar sjöar. Det är en av de saker jag saknar mest med mina hemtrakter, skogssjöarna och promenaderna dit. En solig, lagom varm dag, packade vi ryggsäcken och gick runt Lillskiren.
Mmm, vackert, mysigt och gamla minnen.

Grävmaskin & åkgräsklippare

Publicerad 2010-07-18 08:48:17 i Allmänt,

Stenkullen heter huset i Lämmetorp där Margareta bor. När det nu snart är färdigdränerat runt huset vet vi att huset gör skäl för sitt namn. Det finns mycket sten här! Lasse, som gjort det mesta av jobbet, har nu fullt upp med att få ordning på baksidan igen. Ida och Anni (och även jag) fick prova hur det är att köra grävmaskin. Svårt med kordinationen men jättekul! Tack för provturen Lasse!
Sami fick efter många om och men fart på åkgräsklipparen och nu är även den stora ängen klippt.
Vi hade en riktig jobbardag igår! Gräva, klippa, måla, plantera...

Kanaldag

Publicerad 2010-07-18 08:36:32 i Allmänt,

Vi gjorde utflykt längs Göta kanal. Halva resan fick vi sällskap av mormor och Acke. Först började vi på Cloetta och bunkrade "lite" godis... Sedan fortsatte vi till Berg och tittade på alla slussar som finns där. Kul att de alla båtar och allt folk. Barnen tog sig ett dopp innan vi själva fortsatte till Söderköping. Åt smarriga (ENORMA) glassar på Smultronstället och gick en promenad i staden innan vi återvände till Lämmis.

Sommarland

Publicerad 2010-07-18 08:09:20 i Allmänt,

Vi fick ett Sommarlandbesök i julklapp av mormor och Acke. I onsdags (gissa om tjejerna har längtat!) var det äntligen dags! Vi hade en härlig dag på ett lagom varmt sommarland i Skara. Mycket köer i baddelen av parken annars helt ok. Barnen hade en superdag men de vuxna trivdes också jättebra. Tack för en trevlig julklapp!

Tipspromenad

Publicerad 2010-07-11 23:12:00 i Allmänt,

Varje söndag under sommaren ordnar Lämmetorps fritidsklubb en tipsrunda runt byn. När vi laddat om hemma efter cykelturen så hann vi med den också! Dessutom hann vi med att mumsa nystekta köttfärsbiffar, ett eftermiddagsdopp och ett kvällsdopp :-) Nu är det natti, natti. Hoppas att vi somnar sött trots värmen! Klockan är nu 23.10 och det är 24 grader ute...

En aktiv dag i värmen

Publicerad 2010-07-11 23:06:02 i Allmänt,

Vi började dagen med en cykelutflykt. Det är en fin runda runt sjön Käxten (rundan är 11km lång). Det var flera som tyckte vi var knasiga och gav oss iväg i 34 gradig värme, men det fläktar skönt på cykeln! Vi tog många vattenstopp och på ett ställe hittade vi en fågelunge på vägen! Vi räddade den in i ett buskage där vi tyckte oss höra mamman pipa. Någon som ser vilken fågel det är?



Nästa stopp blev bad vid sjön Kalven (som hänger ihop med Näfssjön!). Bad och matsäck - härligt! Jättekul att det fanns en miniflotte att dyka ifrån! Margareta träffade kompisar som kom simmande :-)



Sedan var det svettigt att cykla den sista biten hem och skönt att kliva av cyklarna.
Men vi var alla nöjda med utflykten!

Lämmis

Publicerad 2010-07-09 23:23:25 i Allmänt,

Jag och tjejerna har nu förflyttat oss ner till Östergötland.
Lämmetorp, där Margareta nu bor, är ett fantastiskt sommarparadis. Stor trädgård, fint hus med massor av plats och nära till bad. Förmiddagen njöt vi i trädgården och eftermiddagen vid badet tillsammans med Lina och Alicia som kom på besök. Kvällen avslutades med en vacker stund vid bryggan och Ida och Anni tog ett kvällsdopp! Vi har idag också haft några roliga djurupplevelser. Rävunge, fågelungar, tranor, smågrodor, padda i kruka och nyss en hare på åkern bakom huset :-)


Allsång på Skansen

Publicerad 2010-07-07 12:02:55 i Allmänt,

Igår var en stor dag för tjejerna. Vi åkte in till Stockholm och gick på Allsången. Tjejerna var extra ivriga för Eric Saade skulle vara där. Efter en snabbrunda bland djuren på Skansen blev vi stående framför scenen i över fem timmar! Men vilken lycka, Eric visade sig vara en stjärna på att uppmärksamma sina fans. Det blev både vinkning, "give me five" och autografer. En liten katastrof när Ida men inte Anni nådde fram för att få en autograf men en liten tröst var den signerade singeln vi köpte. Sedan var det en trött (och regnvåt) familj som körde hem i Stockholmsnatten.

Klubbholmen

Publicerad 2010-07-05 23:59:10 i Allmänt,

Vi hade lyckan att bli medbjudna i Christer och Kerstins båt till Klubbholmen i söndags. Härligt och trevligt! Tack!
Kul att få se vattenvägen in mot Stockholm och underbart att få en av dessa heta dagar "på sjön". Barnen badade och fiskade, vi grillade goda hamburgare och vi njöt av de vackra vyerna och svalkan. Gissa om vi sussade gott när vi kom hem efter en heldag på Mälaren.

Hemma

Publicerad 2010-07-05 11:26:57 i Allmänt,

Hemresan från Finland var mysig. Vi stannade en natt i Åbo och Sami hittade en riktig fullträff! Vi bodde vid havet och tillbringade kvällen vid stranden. Mysigt!
Sedan har vi mest varit hemma. Åh så skönt att bara ha tid att vara - hemma! Mest har vi träffat vänner men också pysslat med trädgården och gjort småutflykter. Nu ska Sami ta itu med bilarna, och jag gissar att jag och barnen snart börjar längta efter Östergötland :-)

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela