Gryningsbloggen

Juldag

Publicerad 2012-12-27 23:29:37 i Allmänt,

Vi passade på att jobba bort lite julkalorier genom att skotta snö. Barnen åkte pulka, skottade och lekte smurfar i snöhögarna. Sedan var det fruktstund innan Lina tog barnen ner till fotbollsplan och byggde snögubbar. Jag skottade vidare ett tag till. Lina och Alicia åkte sedan hem och Sami och jag tog en långpromenad runt Lotorp. Mötte Anni på spark vid skolan och vi passade på att titta om det var vatten i Kallfallekällan. Det var det, men urk så smutsigt! Pratkväll med mat som inte var julmat! Schnitzel - mums!
 

Julafton 2012

Publicerad 2012-12-27 23:24:25 i Allmänt,

En vintrig, lugn jul! Mysigt hemma hos mamma och Acke. På förmiddagen for vi till kyrkan och tände ljus vid gravarna inna vi åkte hem och förberedde julbordet. Lina och Alicia kom lagom till lunch och julmaten kändes extra god i år. Lina och Alicia gick på promenad, Anni och jag åkte spark. Sedan var det traditionsenligt med Kalle, tomte, julklappar och nattvickning.
 

Resdag med krock

Publicerad 2012-12-27 23:15:00 i Allmänt,

Vi skulle ner till Lotorp i julhelgen och tidningarna varnade för trafikkaos och snöstormar. Vi startade i Sigtuna och gled lugnt igenom Stockholm. Ingen modd på E4 fast de varnat om det också och resan gick snabbare än på länge. Handlade lite i Norrköping innan vi for vidare mot Finspång och Lotorp. Tre kilometer innan målet så svänger plötsligt en bil ut precis framför oss, utan att se sig för! Krock! Ingen stor krock som tur var för hastigheten var låg (30-sträcka) och Sami parerade bra. Det tog stopp i snövallen 3 cm innan en stolpe. Damen som körde var förtvivlad och chockad men tyckte att det var tur att hon krockade med trevligt folk i alla fall ;-)
Resultatet för vår del blev en skrapad framkofångare som hon lovat att betala åt oss. Den tog hennes däck så på hennes bil syntes ingenting! Sedan kunde vi åka till mormor och Acke i Lototp...
 

Skolavslutning

Publicerad 2012-12-27 23:05:46 i Allmänt,

Skolavslutningen på Rävsta i år var vacker men också sorglig. Är det Rävsta skolas sista julavslutning??? För i början på december maddelade Sigtuna kommun att skolan troligen läggs ner till sommaren. Men kämparviljan är stor hos många föräldrar så vi håller fortfarande tummarna och hjälper till att arbeta för att Rävsta ska vara kvar!
När Ida var med och sjöng versen på "Tänd ett ljus" med egen text av rävstabarnen så rann tårarna på mig i alla fall.
 
"Tänd ett ljus och låt det brinna, låt aldrig hoppet försvinna. Det är mörkt nu, men det blir ljusare igen.
  Tänd ett ljus för allt vi tror på, tänd ett ljus för skolan vi går på. Tänd ett ljus, för Rävstas barn."
 

Sång- och dansmix

Publicerad 2012-12-27 22:55:17 i Allmänt,

Det är många uppträdanden i december! Kulturskolan hade avslutning på lucia och bjöd på instrumentframträdanden och både Idas och Annis sång- och dansmixgrupper uppträdde.
 

Lucia på Rävsta

Publicerad 2012-12-27 22:50:57 i Allmänt,

Sami fick äran att besöka Rävsta skolas lucia i år. Mycket vacker sång - som vanligt! Sexorna fick äran att ha levande ljus och många föräldrar var på plats.
 

Anni, Billbystalls lucia!

Publicerad 2012-12-27 22:44:53 i Allmänt,

Samma söndag var det lucia på Billby. Anni skulle vara tärna och Ida hade lovat att vara med i kören. När de kom dit övertalade Ida och Linna Anni att vara med på lottningen till lucia - och hon vann! Lycklig tjej och vacker lucia!
Det blev en fin luciaföreställning på ridbanan och Lina, Alicia och Liza var med och tittade och fikade innan Sami skjusade dem till tåget igen.
 

Adventshelg - andra advent

Publicerad 2012-12-27 22:39:47 i Allmänt,

Vi började morgonen med pepparkaksbak innan vi gick ner till Sigtuna marknad. Pratade med Inger som sålde sina egentillverkade kjolar med midjeväska. Syrran hittade en fin glasgran men vi hade ingen tur med lotterna för mormor var ju inte med! Riktigt kall dag och Sami fick ta bilen och hämta fyra frusna småtjejer. Syrran och jag gick en rask promenad hem men det tog lång tid för Lina att bli varm.
 

Adventshelg

Publicerad 2012-12-27 22:26:56 i Allmänt,

Vi hämtade Lina, Alicia och Liza vid tåget på Arlanda för att de skulle komma till oss och adventsmysa lite.
 
 
Så fort vi kom till Sigtuna skulle det åkas pulka. Strunt samma att det var mörkt och ganska kallt, kul var det och vackert! På kvällen var det kusinparty "Gangnam Style" :-)
 

Julkonsert i Blå hallen

Publicerad 2012-12-27 22:18:58 i Allmänt,

Margaretas julklapp till oss vara att få en dag i Stockholm med restaurangbesök och adventskonsert i Blå hallen. Det var en kylig dag så promenaden till restaurangen var rask. Stannade sedan länge och mumsade på den största brunchtalrik vi någonsin sett. Alla var mer än mätta! Adventskonserten var pampig och fin. Stor kör och två solister. Intressant att vara i Blå hallen där Nobelfirandet är varje år. Vi alla hade samma reaktion, den var mindre än den ser ut på TV :-)
 

Sami på resa

Publicerad 2012-12-27 22:10:41 i Allmänt,

Under November var Sami på två resor efter varandra. Först ett besök i London tillsammans med Anders. En trevlig långhelg med besök på bilutställning (James Bond bilarna) fotbollsmatch och pubrunda. Dessutom han de med lite engelskt vardagsliv hos Anders syster och en heldag i city med långpromenad bland Londons landmärken.
 
 
Han var sedan hemma i två nätter innan han for vidare på arbetsresa med Uppsala Universitet till Istanbul. Programmet var digert och intensivt med guidningar i staden och besök på universitetet, sciencecenter, konsulat och fina middagar. Men det blev lite tid över också till besök på bazaren, promenader i omgivningarna och spännande taxiresor.
 

GOD JUL (här är ert julkort...)

Publicerad 2012-12-20 23:02:07 i Allmänt,

 
Precis som tidigare år väljer vi att lägga våra "julkortspengar" på en gåva till barn i nöd istället för att skicka julkort till er. Hoppas att ni uppskattar det lika mycket som ett kort i brevlådan. I år gick gåvan till SOSbarnbyar och då i form av gåvor som mat och vatten.
God Jul allesammans!
 

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela