Gryningsbloggen

Australienplaner...

Publicerad 2010-11-14 22:52:23 i Allmänt,

Nu börjar vi få fart på vår Australienplanering. Jag satt halva natten till lördag och sökte runt på internet!
På lördagskvällen hade vi bjudit in familjen Evansson på Australiemplaneringsmiddag. De ska också till Australien nästa sommar! Så där satt vi i en hög av böcker, kartor och datorer och läste högt för varandra! Trevligt!
Söndagen (Grattis far!!!!) började vi med TV-mys. Vi tittade på Crocodile Dundee!
Sedan tog vardagssyslorna vid. Anni åkte och lekte med en kompis, Ida fick kortbesök av sin kompis och Sami dök ner under en kompis bil. Då tog jag tag i lite jobb... Sedan var jag och Ida ute och sprang. Skönt efter allt inne, och stillasittande i helgen. Farsdagsmiddag på kvällen och nu bums i säng!

Nattorientering

Publicerad 2010-11-11 22:29:03 i Allmänt,

Ida anmälde sig modigt till Klubbmästerskap i nattorientering. Ikväll var det dags! Pirrigt värre att springa ut i mörkret. Men hon sprang bra och säkert - 2,2 km i mörkret på under 30 min.
Fyra tappra ungdomar ställde upp på tävlingen och kämpade bra i mörker och snö! Hejja!!!

Vinter?!?

Publicerad 2010-11-07 22:26:33 i Allmänt,

Vi har hört ryktas om snö på tisdag så Sami och Anni tog sig an att byta däck på blå Volvon. Anni fixade ett hjul helt själv och var stolt, men pappa var nog ännu stoltare. Medan de mekade så ägnade Ida och jag oss åt våra läxor.
Nu försöker vi alla att komma till ro för att vara laddade för en ny jobbvecka. Natti!

Biobesök

Publicerad 2010-11-07 22:21:29 i Allmänt,

Vi avslutade vårt höstlov med ett efterlängtat biobesök i Kista. Vi handlade lite vinterkläder och sedan är foodcourten är toppen och tjejerna gillar att gå runt och sedan få välja mat. Sedan var det biodax med 3D glasögon på. Sammys äventyr hette filmen. Den var söt, och effekterna var toppen...men handlingen?! Tjejerna gillade den i alla fall och det var viktigast.

Spökfest

Publicerad 2010-11-07 22:17:06 i Allmänt,

I går var vi inbjudna till Halloweenfest och födelsedagskalas med grannar, hos grannar. Rysligt trevligt ;-)
Vi pratade, barnen lekte, vi åt gott i spöklikt utsmyckat garage och fortsatte sedan kvällen i köket med ruskigt god efterrätt. Åtta timmar senare (!) spökade vi hem och somnade bu-ms!
Nu hoppas vi på gemensamt bad snart! TACK för en trevlig kväll!

Familjetid!

Publicerad 2010-11-05 21:13:53 i Allmänt,

Vi har också hunnit med det vi längtar mest efter; FAMILJETID! Torsdagen var vi på utflykt till "klippan vid Mälaren". Solig fin höstdag och det blev riktigt skönt att sitta och fika och umgås. Sedan åkte jag och tjejerna till frissan och nu är även tjejerna höstfina i håret. Fredag, idag, var vi på cykelutflykt till Sigtuna. Gjorde massor med ärenden men fikade också på Rc Chocolat och var en låång stund på biblioteket.

Höstlov

Publicerad 2010-11-05 21:02:52 i Allmänt,

Denna vecka har varit höstlovsvecka. Främst för barnen men delvis också för Sami och mig. Anni var på ridläger på måndagen och tisdagen medan Ida hade lugna hemmadagar. Måndag skulle jag ha åkt till Västerås och utbildat men det blev inställt och Ida och jag fick en mysig hemmadag tillsammans.


Tisdagen var jag på skolforum med min nya kollega Anna och kollade på allt som har med no att göra. Onsdag var jag på NTAutbildning på det nya mattetemat. Kul men jag fick tänka till ordentligt! Sami har gjort sina sista två dagar i Experimentskafferiet och nu är det mitt och Annas ansvar på heltid - oops :-o
Onsdagen hade Sami fixardag hemma och nu är alla lister och handtag på plats = vardagsrummet är heeeeelt klart!

Stockholmssöndag

Publicerad 2010-11-01 14:21:33 i Allmänt,

Jag hade länge spanat på att åka till Stockholm och se Terrakottautställningen på Östasiatiska. I helgen kom Margareta på besök och söndagen startade med regn så vi skippade långpromenadsplanerna och drog in till stan istället. Det blev en heldag! En timmes kö för att komma in på utställningen, men det var det värt!
Vi gick sedan och åt vid Hötorget innan Margareta sedan styrde bilen mot Lämmis och vi tog tåget till Märsta.

Australien 2011

Publicerad 2010-11-01 13:47:20 i Allmänt,

Jaha, då var vi igång då. Planerar mer på allvar! Alla kartor och reseguider kom fram, samt lådan med minnen från tidigare resor. Just nu är den största utmaningen hur vi ska transportera oss i landet. Hoops vad långt det är från Canberra till Cairns!

Brunhårig

Publicerad 2010-11-01 13:43:41 i Allmänt,

Jag fick så snabbt en tid hos frissan att jag blev förvånad! Ringde på fredagen och fick tid på lördag - det händer inte i Sigtuna :-)
Jag bestämde mig snabbt för att det var hög tid för lite höstfärger. Klippningen är jag supernöjd med...men blev det inte lite väl mörkt!? Jag får tvätta håret ofta ett tag framöver ;-)

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela