Gryningsbloggen

Mycket orientering blir det...

Publicerad 2010-08-30 21:51:24 i Allmänt,

Oj vad intensivt det är på orienteringsfronten just nu. Träning 1-2 gånger i veckan och tävling varje helg. Denna helg (som förutom orienteringen gick i trötthetens tecken) var vi i Knivstatrakten. Ida kom trea igen! Anni sprang också bra och JAG gjorde ett första tävlingsförsök! 3,6 km "gul bana" ... jag fixade alla kontroller men tiden är inget att skryta med. Men det var kul :-) nästan hela tiden (inte när jag letade kontroll vid fel kärr) och jag gör gärna om det igen.
Nu är det vecka igen. Måndag med jobb, ridning, bad och handla är avklarad. Tisdag med paddeldag för Ida, intensiv jobbdag och orientering på kvällen väntar. Natti!



Ännu mer orientering och bilder på tjejerna på

http://www4.idrottonline.se/default.aspx?id=726

Många bollar i luften

Publicerad 2010-08-25 23:20:00 i Allmänt,

Poff! Sedan är vardagen här!
Så många bollar i luften på en gång!
Sami har det intensivt på jobbet och drar samtidigt igång nya projekt och privata planer. Han insåg också igår att snart är det Lidingöloppet, och hoppsan, gröna Volvon är halvtrasig igen!
Ida har slutat fritids och testar att vara hemma själv och på fritidsgården. Dessutom är det intensivt med orienteringen och snart drar dansen igång.
Anni får eftermiddagar på fritids utan syrran och hon lyckades även med att bli sjuk och har varit hemma idag. Hon har också börjat orientera och ridningen fortsätter. Snart börjar blockflöjtsträning också!
Jag försöker få ihop allt det här och få projekt familj att funka samtidigt som en ny termin drar igång på jobbet...

Jag är så glad och tacksam för att vi fick en så lugn och somrig sommar! Men oj vad jag kopplat av och kopplat bort! Det här tempot är lite av en chock för oss alla! Jag hoppas att det har "satt sig" om några veckor!

Äntligen ridning

Publicerad 2010-08-25 23:07:38 i Allmänt,

På söndagkvällen ringde ridfröken Stina och sa att "ridningen börjar i morgon". Upprop på skolan och heldag på fritids - sedan ridning på det! En mycket pirrig men glad Anni fick sin favorit Varino och red supersnyggt!

Intensiv lördag

Publicerad 2010-08-25 23:04:06 i Allmänt,

Ny helg och nya orienteringsutmaningar. Så länge UNT-cupen pågår är det ny tävling varje helg. Denna lördag for vi norr om Uppsala, nästan till Gimo! Ida på en jättebra tredjeplats (men hon var sur efter att ha sprungit i mål på 12 min...det var för lätt!) och Anni på en 18:e plats i U1-gruppen. Lilltjejen springer också FORT! Jag som ska "skugga" henne hinner ju inte med längre! Även Sami deltog och gjorde orienteringsdebut. Han valde nog en lite för svår bana... nytt försök på söndag?
På hemväg hoppade vi in och shoppade skor i Uppsala innan vi snabbduschade hemma och for vidare till kräftkalas hos familjen Sköldenberg/Backhans. Det blev en trevlig kväll på deras nybyggda altan.

Söndagen bara försvann...städa, plocka och ladda för skolvecka. Nu är lovet slut - på riktigt!

Liite sommar till...

Publicerad 2010-08-15 15:06:14 i Allmänt,

Vi njöt av ännu en dag vid havet, vid stranden nära Kapellskär. Så skönt att få lite sommar till!
Vi ville inte hem så vi drog oss kvar till klockan var över åtta.
Nu närmar sig detta enormt långa sommarlov slutet.
Det känns konstigt att plocka fram jobbtankarna och vardagen igen.

Klart!

Publicerad 2010-08-11 21:48:53 i Allmänt,

Nu är det klart på framsidan. Samis slit med stenar och rötter lönade sig för det blev såå fint! Vi har nu med gemensamma krafter avslutat sommarprojektet och tittar nöjda ut på en enhetlig och praktisk yta! Nu finns ingen kladdig lera, stora höjdskillnader och björkgrenar som man slog huvudet i...

Åland

Publicerad 2010-08-11 21:43:46 i Allmänt,

Vi fick fyra fantastiska dagar på Åland förra veckan. Först två underbara sol och sommardagar med familjen på härliga Degersand. Sedan, på fredagen kom våra grannar efter och vi hade en mysig grillkväll, en äventyrlig lördag på Orrdalsklint och Mariebad, mysig laxmiddag och en riktig åsknatt. I söndags vände vi tillbaka till Sigtuna igen.

Regnigt hav

Publicerad 2010-08-03 01:09:12 i Allmänt,

På väg hem från Herräng tog vi vägen längs kusten till Furusund. Vi hoppades på en solig picnic på klipporna men det blev matsäck i bilen och en regnpromenad. Men, vi hade en helmysig familjedag!

Sommarbesök på Herräng

Publicerad 2010-08-03 01:03:45 i Allmänt,

Vi fick erbjudandet att följa med familjen Fornander till deras stuga i Herräng. Jättemysigt med prattid och grillkvällar. Lycka var när vi fick en bonussolig söndag och tog båten ut till en ö! Lilla Markus premiärtur i båten!
Fika, fiske kompisar, sol och hav!


Grävarvecka

Publicerad 2010-08-03 00:57:59 i Allmänt,

Sami satte raskt igång med att uppfylla sitt mål för sommaren; att få ordning på framsidan!
Det ser redan mycket bättre ut även om gruset saknas! Jag har fixat med gäststugan. Mmm, det blir såå fint!

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela