Gryningsbloggen

Hemresan

Publicerad 2012-06-27 00:28:54 i Allmänt,

Premiärturen blev omväxlande men gick utan problem. Lämnade Virrat i solsken, mötte rgnet i Tammerfors men fick en ok kväll i Åbo. Sov sött i husvagnen och sedan en tidig morgon för att åka den sista milen till båten. Nya rutiner i lastningen men det gick också bra, men det är trångt bland lastbilarna!
 

Husvagnen

Publicerad 2012-06-27 00:24:07 i Allmänt,

Så var det ju det här spännande med husvagnen! Skulle den bli klar? Sami och Kari hade jobbat intensivt alla dagar fram till midsommar. Paus under midsommarhelgen och sedan slutspurt sista dagen! Då hjälpes vi alla åt! Stort tack till Kari för all hjälp och till Tuulikki för all markservice. Tack ockå för att de stått ut med att i två år ha haft projektet på deras tomt och ett helt förråd fullproppat med husvagnssaker! Tack också Sami för att du är så envis och har sådan kämparglöd! Husvagnen Laban är nu i körbart skick igen! Innuti är den riktigt fin! Tjohoo!
 

Labyrinten

Publicerad 2012-06-27 00:18:05 i Allmänt,

I två år (sedan förr-förra sommaren när vi var i Finland för att lämna husvagnen...) har Anni väntat på att få gå i den stora labyrinten som finns i Tuuri. Vi såg den för två år sedan men hade inte möjlighet att stanna då, men NU!!!
Lycklig Anni!!!! Ida och jag gick till de närliggande affärerna istället och shoppade lite.
 

Släktbesök

Publicerad 2012-06-27 00:13:12 i Allmänt,

På midsommardagen kom släkt från Tammerfors på besök och Mika, Terhi och Fiona for hemmåt. Lunch, fika och aktiviteter på gården. Lite pirrigt att umgås med barn som bara pratar finska tyckte tjejerna.
 

Midsommar

Publicerad 2012-06-27 00:09:44 i Allmänt,

Äntligen var familjen samlad! Ljusa nätter, blev sena nätter. Midsommaraftonen firade vi med sillunch, traktoråkning, marknad, midsommartårta, bastubad, roddtur, pilkastning, fiske och pratstund i grillstugan,
 
 

Tammerfors

Publicerad 2012-06-27 00:05:58 i Allmänt,

Tidig morgon och SLbuss till Arlanda och sedan ett litet gulligt propellerplan till Finland. Svisch så var jag i Tammerfors!? Jag hann ju knappt läsa tidningen :-)
Mika och snuvig Fiona kom och hämtade mig. Trevlig pratstund och frukost i deras fina lägenhet och sedan tog jag en promenad i Tammerfors city. Staden visade sig från sin vackraste sida!
Jag åkte sedan med Mika, Terhi och Fiona till Virrat och det stundande midsommarfirandet.
 

Ensam hemma

Publicerad 2012-06-27 00:00:41 i Allmänt,

Det var konstiga men trevliga dagar att vara ensam hemma. Jag kom fram till att det var ungefär 15 år sedan jag var själv hemma i nästan en vecka :-)
Jag kan inte bara ta det lugnt när jag blir själv. Måste ju passa på...
Altanen blev både slipad och oljad, två gånger dessutom för att bli riktigt fin. Jag hann storstäda badrummet och topdressa en bit av gräsmattan.Sedan hann jag jobba tre dagar också!
Grannarna på ena sidan bjöd på middag, grannen på andra sidan hjälpte mig att olja. Sedan hann jag med många timmar vid datorn också och en shoppingtur. Sedan hade dagarna gått! Visst längtade jag men veckan var trevlig! Det var en lugnare och gladare mamma som packade väskan och tog flyget till Tammerfors.
 
 

Avslutningsvecka

Publicerad 2012-06-17 15:09:47 i Allmänt,

Ibland hinner man allt, och tur är väl det för jag ville inte missa något av det! När vi kom hem från syrran var vi bjudna på kvällsmat hos familjen Backhans. Mysig, somrig, trevlig kväll i Sigtuna.
På måndagskvällen var det avslutning på Annis ridning. De tränade att hoppa för första gången och Anni var lycklig. Efter det kom vi hem till grillkväll med familjen Öhman. Jag lyckades landa och fick ännu en trevlig kväll.
Sedan var det avslutning på Rävsta och mamma och Acke kom för att titta. Duktiga barn och pedagoger som vanligt, och lite extra duktiga för att regnet öste ner! tack mamma fört att du gjorde matsäcken och tack Acke för du orkade köra trots att det var mitt i veckan. Tjejerna var glada att ni kom! Ida och Anni hann dessutom rusa bort till OK-stugan när det kom hem och vara med på slutet av orienteringsavslutningen!
Sedan, på onsdagen, var det avslutning på Väringaskolan för mig, tjejerna följde med grannarna till St.Pers avslutning och Sami for på exkursion och picknick med jobbet. Jag, Ida och Anni hann med ett dopp vid Sjudargårdsbadet på eftermiddagen och en shoppingrunda på kvällen. Men middagen blev på Mc Donalds...
Torsdagen var Sami ledig och ägnade dagen åt packling och altantvätt. Kvällen var Anni på kalas hos Siri medna vi andra fortsatte packa till långt in på småtimmarna då Anni skulle hämtas. Sedan åkte Sami och barnen tidigt på fredagsmorgonen till Finland.
Och...jag är ensam hemma!? Vilken kontrast till den intensiva veckan.
I och för sig ägnade jag hela fredagskvällen tilll att putsa och olja altan men sedan har jag bara tagit det lugnt. Mycket tid vid datorn blir det :-) bäst att passa på när den är ledig!

 

Flytthelg hos syrran

Publicerad 2012-06-17 14:52:58 i Allmänt,

Vi hann mycket den helgen. Både jobba och umgås! Vi flyttade mycket förrådssaker, var flera gånger på tippen, vi var hemma hos mamma och Acke och lunchade och hämtade möbler. På kvällen bar vi lte till, innan regnet, och sedan en mysig grillkväll med avslutande snigelrace på altanen. På söndagen firade vi Alicia - Grattis gullunge!- innan vi åkte hemmåt.

Kändisträff

Publicerad 2012-06-17 14:41:18 i Allmänt,

På väg ner mot Östergötland hade vi matstopp vid Sillekrog. vem dyker upp på restaurangen, jo, Nassim! Sami frågade om han ställde upp på en bild, och javissst!

Nationaldag & KM

Publicerad 2012-06-17 14:38:14 i Allmänt,

Vi firade Sveriges nationaldag med KM i orientering vid Steningebadet i Märsta. Sami och jag var grillansvariga och tjejerna sprang var sin bana. Kul och fint väder även om det var blåsigt. Sedan åkte vi hem och åt nationaldagsmat, sill & potatis :-)

Slutet av maj...

Publicerad 2012-06-04 23:35:36 i Allmänt,

...är alltid full fart! Helgerna går i rasande tempo! Först en varm helg då Ida är på orenteringsläger och efterföljande vecka som mest gick åt till att leta efter Idas stulna mobil.
Sedan orienteringstävling en vardagskväll och en regning övernattning på Rävsta för tjejerna.
Lördagen var Kulturskolans dag och Ida och Anni hade dansuppvisning. Trötta tjejer men de dansade och sjöng fint. Margareta kom på besök och tittade och firade tjejerna med hamburgare på Våfflan.
Sami och Kari åkte in till Stockholm och Kari påbörjade ett kallt och regningt Stockholm Marathon. Men efter 17 km tog det stopp, hans ben ville inte springa mer. Det blev bastukväll hos oss istället.

 

Anni i full fart på måndagsridningen på Filur



Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela