Gryningsbloggen

Hemma

Publicerad 2011-08-14 07:39:48 i Allmänt,

Japp, vi är hemma! Lyckades hinna med sista flighten från Helsingfors och blev hämtade av snälla grannar. De bjöd dessutom på kvällsmat innan vi stupade i säng. När vi kom hem hade det gått 42 timmar sedan vi lämnade campingen i Cairns och vi hade suttit 26 timmar på ett flygplan.
Sover gott men vaknar tidigt. Vid 8 tiden på lördagsmorgonen var tredje tvättmaskinen igång... Lördagen blev trevlig med mycket prat med släkt, vänner och grannar. Sedan plock, matinköp och grillkväll. Oförskämt pigga och lugna!
Nu är det söndag - jobb i morgon!? Joo, det var visst så.
Känner mig skönt avkopplad och lugn - och var är "semestern är slut ångesten" ???? Det blir en bra termin!

Hong Kong

Publicerad 2011-08-12 04:35:42 i Allmänt,

Tror ni inte att även nästa flyg var försenat! Låång väntan i Hong Kong också. Vi har fått frukostkuponger och barnen utforskar alla funktioner på deras kameror.
Äh, nu vill vi hem... eller också kan vi stanna i Hong Kong några dagar. Här är 30 grader och härligt soligt!

Packar ihop

Publicerad 2011-08-12 04:30:37 i Allmänt,

Sista dagen blev en packardag. Vi gjorde det lite lätt för oss och hyrde en stuga på campingen sista natten. Varm dag då vi lämnade Cairns, njöt i solen in i det sista. Vi kanske stannar ändå...



Men nej, vi kom iväg. Lång väntan först i Carirns när det flyget var försenat, sedan i Melbourne när det flyget också var försenat: Seeegt!

Underbar dag

Publicerad 2011-08-09 13:30:41 i Allmänt,

Grand finale - en heldag på Great Barrier Reef. Sååå underbart och perfekt väder :-)
Vi har snorklat, åkt ubåt och bara njutit av revet! Vi blev fint fotade också tillsammans med Wally (fisken).

Port Douglas

Publicerad 2011-08-08 13:13:20 i Allmänt,

Efter en ruskigt regnig natt så kände vi oss på utflyktshumör. På slingrigt vackra vägar längs kusten åkte vi ännu lite längre norrut till Por Douglas (ca 6 mil). Stannade längs vägen och tittade på bergen som stupar skogigt brant ned i havet. Port Douglas var en fin stad med vackra gator och fantastiskt läge på en udde med flod på ena sidan oc en lååång beach på andra sidan. Marknadsdag var det också! Åt supergod mat på en restaurang och tillbringade eftermiddagen på stranden. Åkte tillbaka till Cairns i skymningen.

Krokodiljakt

Publicerad 2011-08-08 13:04:46 i Allmänt,

Vi tog en tur med en båt för att hitta vilda krokodiler. Start från Cairns och sedan in bland flodarmarna för att hitta odjuren. Letade länge, men det var en trevlig båttur! I sista flodkröken låg en liten rackare på stranden!
Turen fortsatte sedan med buss in i en krokodilfarm. Där fick vi se MASSOR med krokodiler!

Kuranda

Publicerad 2011-08-05 14:26:57 i Allmänt,

Efter jippot "gratis pannkaksfrukost" på campingen åkte vi på utflykt till en skyrail (som en skidlift) som tog oss över trädtopparna och bergen in i regnskogen. Det var en flera kilometer lång resa som pausade vid olika stationer och vände vid en liten (turistfälla) stad. Åt lunch där och kunde inte motstå liiite shopping innan vi åkte på en soligare och än mer storslagen returresa.

Mot Cairns!

Publicerad 2011-08-05 14:16:58 i Allmänt,

Modig Ida tyckte att det var ok att vi försökte åka morgonen därpå. Stackars liten, det behövdes många stopp innan vi nådde Cairns. Längs vägen såg vi tydliga spår av cyklonen som härjade här för fyra månader sedan. Många träd hade inga grenar kvar och nya skott med blad växte från stammarna.
Väl i Cairns tog vi in på Australiens lyxigaste camping...och bokade resterande nätter där. Nu ska vi vila! :-)
Ida och jag slöade i husbilen medan Sami och Anni genast testade minigolfen! Anni hann även med badlandet och hoppkuddarna, där hon hittade en kompis!
Trötta slocknade vi tidigt och sov gott!

Ny etapp

Publicerad 2011-08-05 14:09:17 i Allmänt,

Vi börjar tröttna på tidiga morgnar. Ett utcheckning alltid är 10 på campingarna gör att sovmorgon inte är att tänka på. Vårt lilla krypin till husbil tillåter inte heller något stök, så det är ett ständigt plockande för att få plats med allt. Nu körde vi på långt, men vid Innisfall var det stopp. Mörkret började falla. Vi hittade en camping nära motorvägen men som nattstopp var det ok. Trevligt kväll, men inte lika trevlig natt...Ida har fått magsjuka! Liiite krångligt i en husbil!

Resdagar

Publicerad 2011-08-05 14:02:55 i Allmänt,

Vi gjorde en rejäl resdag med fem-sex timmars körning. Omväxlande och nytt landskap. Etappen från Yeppoon gjorde att vi nådde upp till Withsundaysöarna. Ett riktigr semesterparadis som vi får spara till nästa gång... Vi tillbringade natten på en kul camping med badland och grodtema :-)
På morgonen badade barnen vid Airy beach, porten till Withsundays, och Sami och jag njöt av solen. Jag tyckte det var lite surt att jag missat detta paradis i reseplaneringen...men nu känns det som vi vill vidare! Mot Cairns!



Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela