Gryningsbloggen

Regnsöndag

Publicerad 2010-10-24 22:38:02 i Allmänt,

Lördagen var jag med grannen Inger på IKEA. Lyxshopping utan barn! Inger och jag hann prata - det var länge sedan sist! Ida och Anni hade kompisar här och Sami storstädade och fixade i bastun. Pyssel på eftermiddagen och sedan avslutades dagen med spontansamvaro med Öhmans. Det blev både bastu och god mat och massor med lek och prat.


Söndagen var... REGNIG! det blev sovmorgon, muffinsbak och mysfika med Fornanders ... som sedan blev ett byte; vi satte upp hyllor hos Fornanders och de fixade kvällsmat :-)
Nu börjar jag samla ihop mig inför arbetsveckan. Hoppas att de sista oklarheterna blir utredda denna vecka! Jag känner redan nu att jag alltmer börjar njuta av min nya tillvaro med 60% på skolan och 40% på Experimentskafferiet. Utmaning och uppladdning i ett! Fredagen på skolan var också kul! Barnen smittas när fröken har energi :-)

Fredagsmys på Fyrishov

Publicerad 2010-10-24 22:25:51 i Allmänt,

Anni fick som födelsedagspresent "bad och taco" på Fyrishov - äntligen kunde vi infria det löftet. Mysigt att bada och busa tillsammans! Anni var nöjd över att komma upp i repet och Ida hoppade från femman!
Efter bastu och dusch skulle vi äta taco...men restaurangen hade stängt! Det står fel stängningstid på nätet!!!!
Men vi fick ett suveränt bemötande och de serverade tacotalrik, läsk och glass vid bordet och vi åkte mätta och mycket nöjda därifrån!


Samis nya jobb

Publicerad 2010-10-24 22:20:10 i Allmänt,

På fredagseftermiddagen besökte vi Sami på jobbet. Kul att få se vart han har sitt nya fina kontor! Det ligger på andra våningen i Ångströmslaboratoriet. Ida och Anni gillade alla kul experimentgrejor som fanns där. Vi hälsade också på några av hans nya kollegor innan vi for vidare till Fyrishov!

Första snön

Publicerad 2010-10-24 22:14:31 i Allmänt,

Oj vad snopna vi blev när vi drog upp persiennen i fredags - SNÖ! Tjejrna var snabbt ute och blöta redan innan vi hann in i bilen på morgonen. Tack och lov har jag en förutseende make som skruvat på vintehjulen :-)
Blankhala vägar och försenade bussar och köer i uppförslut. Tjejerna och jag var i tid till skola och jobb. Sami som skulle med tåg till Örbyhus fastnade längs vägen och fick skippa det skolbesöket och ta sig till sitt jobb i Uppsala istället.

Vilodagen

Publicerad 2010-10-17 22:27:43 i Allmänt,

Phu, varför ska allt hända på en gång? Många roliga saker kan också kännas för mycket!?!? Om det var många bollar för ett tag sedan så länner jag att det är många "hundar" just nu. Vaddå hundar undrar ni, jo som att gå ut med tio hundar i koppel som alla drar åt olika håll! Otillräcklighetskänslan gnager i mig! Aj!
Vi tog en härlig paus idag i alla fall. Packade lite fika och gick till "Jaktstugan" där Sami tände en brasa. En stunds pustande och familjetid i höstsolen. Laddade om batterierna lite. Ny dag - nya möjligheter (som en kollega så klokt säger). Nu avslutar jag den här dagen och laddar vidare med lite sömn. Natti!

Linns dop

Publicerad 2010-10-17 22:19:46 i Allmänt,

Medan jag var på slottet var resten av familjen på Linns dop. Jag har fått höra om en fin gudstjänst och en trevlig fikastund. Men mest har jag fått berättat om Linn :-) om hennes gulliga kommentarer och att hon kännde igen Ida och Anni på långt håll.

Helg med lyxstart

Publicerad 2010-10-17 22:16:42 i Allmänt,

I fredags gick årets 15 - 15 resa av stapeln. Det är Väringaskolan som bjuder sin personal på samvaro i lyxiga omgivningar. I är var det Rånäs slott som var målet för resan. Trevligt sällskap, vackra omgivningar, lyxigt rum och jättegod mat. Sedan en rolig kväll, en god natts sömn och en intressant föreläsning innan vi for hemmåt igen. Tack!

Linn

Publicerad 2010-10-10 21:34:36 i Allmänt,

Äntligen fick vi träffa Linn igen! Självklart var hennes föräldrar välkomna också men Ida och Anni har längtat extra efter charmtrollet. En mycket pratglad och musikalisk tjej som tryggt lekte och busade med oss.
Ett fikabesök blev middagsgäster som blev nattgäster och lunchgäster... jättekul att vi fick tid att "bara vara" och i alla fall bitvis prata klart. Sami och Lasse hann med både bilen och datorerna, tjejerna gick till lekparken istället.

Helg!

Publicerad 2010-10-03 23:02:28 i Allmänt,

Phhu! Det var väldigt skönt med helg! Trots att vi kännt oss helt slut och vi nog alla drar på förkylningar så har vi hunnit en del både nyttigt och kul i helgen.
Efter att mormor och Acke återvänt hemmåt så började Sami laga bilen. Det har lyst några irriterande lampor ganska länge nu...



Jag fick ett ryck och tvättade fönster. Här kommer bildbevis på hur rena de blev! Jag lyckades också hinna städa och möblera om lite i vardagsrummet.



Barnen har tillsammans med grannbarnen byggt ett stall i skogen bakom våra hus. Där har det fixats och lekts hela helgen. Glada barn som tjoat och gallopperat i höstskogen.



Söndagen blev sedan mest jobb, läxor och "måsten". Men jag hann med en trevlig pratfika hos grannen och en trevlig pratpromenad med kollegan. Ida hann med ett kalas och Anni och Sami fick mystid härhemma.

Samordnarkonferens

Publicerad 2010-10-03 22:45:18 i Allmänt,

Jag och Sami var på NTAs regionala samordnarkonferens i torsdags och fredags. Mormor och Acke kom hit och tog hand om Ida och Anni och gjorde det möjligt för oss att övernatta i Södertälje. Det blev två intensiva dagar med mycket information men också trevlig samvaro och lite lyx. Jättekul att få träffa alla samordnare igen. Det var visst 7 år sedan jag var såhär involvererad i samordneriet i NTA. Mycket har jag lärt mig längs vägen - nu känns det här som en utvecklande och spännande utmaning.

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela