Gryningsbloggen

Glömd kamera!

Publicerad 2009-11-22 21:16:51 i Allmänt,

I går var Anni och jag på årets sista ridning. På grund av mörker och gegga så hade vi blivit erbjudna ett ridtillfälle med grannen och hennes dotter. Vi fick först putsa av en hellerig häst, kratsa hovar, sadla och tränsa. Sedan fick Anni och Linn (grannes dotter) en härlig ridtur till hästarnas sommarhage. Det var en underbar solig höstdag. Ned mot vattnet var det nästan vårlikt! Barnen fick skritta runt i hagen, sedan fikade vi innan vi återvände till stallet. Och... JAG GLÖMDE KAMERAN! Frustrerande, men vi har trevliga och vackra minnen med oss hem :-)

Resten av helgen förflöt trevligt men i raskt tempo. Anni har varit på två barnkalas, vi har haft övernattande gäster och vi har investerat i två par skridskor på bytesmarknad och idag byxor till Ida på Eurostop.

Nu ska jag bara klippa min makes hår innan jag försöker komma i säng i tid idag.

Elisabeth

Publicerad 2009-11-19 21:52:07 i Allmänt,

Vår stora namnsdag! Hela Bettan-gänget har nog drabbats av höstmörkret. Här blev det var sin tidning till Ida och Anni och sent skickade kort till Alicia, Lina och mormor. Jag hoppas vi ses i advent och får bättra på det ynkliga firandet! Kram från mig alla Bettor

Senaste bilderna...

Publicerad 2009-11-17 21:21:07 i Allmänt,

Jag har varit dålig på att fota på senaste tiden men några foton då och då blir det i alla fall. Här har vi senaste bilderna från "hänt i veckan". Anni med alla mjölktänder kvar, en dag senare var en av nedertänderna ute - till Annis stooora glädje! Cirkuskonster med pappa, tjejerna klär ut sig och uppbyggnad av smurfernas värld i vardagsrummet.

Novemberhelg

Publicerad 2009-11-15 22:23:15 i Allmänt,

Urk! Vilket trist väder! Tur att vi umgåts med trevliga vänner och gjort andra saker än att vara ute...
Det känns som om jag gått i slooow moootiiion den här helgen och tiden gått på hihg speed! Lustig känsla att vija göra massor, men inte hinna alls mycket??? Det blev en tur till IKEA idag i alla fall. Gjorde en insats och lämnade tillbaka lite överblivna köksdelar, och köpte lampa till övre hallen. Blev som vanligt lite annat jox också. Anni skulle nog kunna ha köpt upp hela julavdelningen :-) Allt "bling bling" var sååå vackert. Gullunge! Så nu är allt det fixat och de sista (!!!!!) kartongerna sedan köksrenoveringen är uppackade! Hm, nu borde vi bara städa vinden också...
Men inte idag! Nu vill jag sova! Natti!

Klimatgrepp

Publicerad 2009-11-12 22:22:40 i Allmänt,

Idag var jag med eleverna på miljöutställning. Mycket bra och intressant! Gänget som var med mig var nöjda och glada. Mer utvecklingssamtal idag. Började tidigt och slutade sent. I morgon är det fredag igen. Kvällstaccos med grannarna blir trevligt och opretantiöst. Sedan är vi bortbjudna på lördag. Vad vi ska göra däremellan är ännu inte bestämt. Skönt!

Gladare idag

Publicerad 2009-11-11 21:26:37 i Allmänt,

En bra skoldag med eleverna, två trevliga utvecklingssamtal, en god middag och en mysig kväll med familjen. Mycket bättre dag idag! Men...jag vägrar titta ut!


Vi spelade yatzy i kväll :-)

Åh nej

Publicerad 2009-11-10 23:17:41 i Allmänt,

Nu har jag hamnat i det igen! Höstdeppen! Jag trodde jag skulle slippa i år men allt det här grå, grå, grå och fallande löv tar alltid knäcken på mig! Bara tanken på hur långt det är till april får mig att rysa!
För bättre humör i morgon  - nu ska jag sova!

Grattis pappa...

Publicerad 2009-11-08 22:34:35 i Allmänt,

Vi har haft ett lugnt farsdagsfirande idag. Ida och Anni ritade fina bilteckningar till far och jag lagade god mat. Vi har också hunnit att få höstfint i trädgården. Hu vad många löv det blir när de faller ner!
Sami och jag var senare en sväng till Märsta och jag passade på att äntligen köpa lite lökar att plantera i trädgården. Sedan snubblade jag runt där i mörkret och fick ner ganska många i jorden innan det var becksvart.
Sedan tände jag lyktan och sände en extra tanke till min far. Det är fem år sedan nu! Jag har lärt mig leva med saknaden, precis som alla sa. Men saknaden finns där och speciella dagar, platser och händelser tänker jag extra mycket på honom.

HSM

Publicerad 2009-11-08 22:08:19 i Allmänt,

Så äntligen var det lördag och den stora High School Musical dagen. Margareta hade för länge sedan överraskat Ida med biljetter till musikalen. Det blev en heldag för hela familjen! Vi tog tåget från Märsta och fikade på café i Söderhallarna. Musikalen var välbesökt och fantastiskt glädjepiller. Tjejerna var helt tagna. Ida var helfacinerad!
Efter föreställning hade vi fått tips om en bra restaurang. Vi hittade den och den var jättebra och mysig också. Sedan traskade vi i Stockholmsnatten till Centralen. Tack Margareta - vilken lyxig dag!

Vaccin

Publicerad 2009-11-04 20:43:44 i Allmänt,

Jaha, så är vi vaccinerade då, hela familjen. Vi stog tålmodigt i kön och väntade. Vi var bland de sista i Sigtuna som fick vaccin denna gång. Ingen svininfluensa här tack... eller baconsnuva som barnen säger. Ida tyckte inte det var speciellt kul. Anni frågade "Vilken arm stack hon i??" när vi kom ut därifrån. Jag känner redan nu hur ont jag kommer ha i armen i morgon. Hoppas vi slipper värre biverkningar än så!

Vi ska ju på HSM-musical på lördag! Ida är såå förväntansfull. Tack Margareta - och välkommen hit :-)

Eleverna har haft pratdag i skolan idag. Undrar hur de kan prata och jobba samtidigt??? För mitt i allt snack jobbade de riktigt bra. Håll tummarna för  dem i "Vi i femman" i morgon - 10.00 är det dax!


Sälen idag...

Publicerad 2009-11-02 23:29:52 i Allmänt,

http://www.skistar.com/salen/svenska/mer_info/senaste_nytt/snobloggen/index.app

18 cm nysnö...  :-)

Mmmm, skulle vilja vara där nu också!

Sälen dag 4

Publicerad 2009-11-02 23:25:42 i Allmänt,

Klurade länge på vad vi skulle göra men vi beslutade oss för en längre utflykt till Njupeskär.
Tjejerna hade tröttnat på uppförsbackar :-)
Det blev ett äventyr på hala spångar fram till vattefalllet och en hemfärd genom Norge på snöiga vägar.
En perfekt avslutning på en perfekt höstsemester!

Sälen dag 3

Publicerad 2009-11-02 23:21:09 i Allmänt,

Vi bestiger Flatfjället. Frost på uppvägen, vackert! Lite kallt på toppen men helt klart värt vandringen!

Sälen dag 2

Publicerad 2009-11-02 23:05:27 i Allmänt,

Vi besökte Lindvallen där vi åkte skidor i vintras. Så här ser det ut utan snö! Vi klättrade även upp till Snögubbeborg. Sedan hade vi skön eftermiddag och kväll i stugan.

Sälen dag 1

Publicerad 2009-11-02 22:58:11 i Allmänt,

Mmmm, vi hade riktiga lyxdagar i Sälen! Sol, lugn och familjetid. Det här är från första dagen då vi besteg Östra Kalven. Det är den topp vi såg från köksfönstret i stugan.

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela