Gryningsbloggen

Vinter med SNÖ!

Publicerad 2009-12-26 20:31:36 i Allmänt,

Tänk vad mycket kul det finns att göra ute då! Så mellan julmat och innemys har vi jätteroligt i snön!
I morgon blir det mellandagsrea och bio istället - Alvin och gänget :-)

Julafton!

Publicerad 2009-12-26 20:23:00 i Allmänt,

Julafton var mysig! Först julfrukost med Petter och Margareta. När de sedan åkt mot en lugn julaftonskväll på Lämmetorp kom mamma, Acke, Lina och Alicia hit. Jullunch med julbord, Kalle på TV och jultomtebesök. Alicia drunknade i klappar! Sedan en lugn julaftonskväll då Ida och Anni hann njuta av sina presenter.

Innan julafton

Publicerad 2009-12-26 20:14:37 i Allmänt,

välkomnade vi familjen Rooney till Sverige. De väljer vinter istället för 35 graders värme i soliga Australien... Men jag är så glad att de är här! Vi ses ju inte så ofta!

Nobel och Lusse

Publicerad 2009-12-11 20:30:19 i Allmänt,

Det har varit en intensiv vecka. Igår var det Nobelfirande. Inte bara i Blå hallen i Stadshuset utan också på Rävsta skola. Anni fick Nobelpriset i matematik och Ida i Naturvetenskap. Vi påverkar inte våra barn...neej då ;-)
Hemma hade vi också firande. Vi firade att Sami haft sin sista visning på miljöutställningen och sist men inte minst vår elvaåriga bröllopsdag. Vi åt gott och hade en mysig kväll - en vanlig, ovanlig torsdag.
Idag var det luciafirande. Sami var och tittade på tjejerna som sjöng vackert med sina skolkompisar.
Nu är det helg! Lite "bak och göra godis helg" kanske?

Ida uppträder

Publicerad 2009-12-11 20:13:17 i Allmänt,

Ida har i höst börjat på "Sång och dansmix" i kulturskolans regi. I onsdags var det stor föreställning för flera hundra personer i Kulturum i Märsta. Åh, hon var så duktig och det gick suveränt bra! De sjöng och dansade till Mamma Mia. Vilket drag!

Sigtuna julmarknad

Publicerad 2009-12-06 22:32:43 i Allmänt,

Idag kom mamma och Acke på besök. Det har blivit tradition att de kommer på andra advent och vi går tillsammans på julmarknaden. Det var riktigt mycket folk idag. Trångt med barnvagn...
Jag köpte min traditionsenliga dörrkrans.
Efteråt gick vi hem och åt smarrig renskavsgryta "Drottningens favoriträtt" enligt receptet. Sedan var det hemmamys. Ida och Anni var ute i eftermiddagsmörkret och lekte med grannarna.
Vi vinkade av mamma, Acke, Lina och Alicia efter fikat. Plockade lite hemma innan Sami och jag tog en regnig kvällspromenad.
Nu sover tjejerna och vi har parkerat i soffan.

Alicia på besök

Publicerad 2009-12-03 21:19:24 i Allmänt,

Idag kom Lina och Alicia till oss. De hade åkt tåg hit - Alicias första tågresa!
Vi har haft en seeg kväll. Vi är trötta hela gänget. Mysigt att bara få ha en lugn vardagkväll tillsammans. Alicia äter gröt nu. Tur det, för i morgon ska vi få den stora äran att få låna gullungen.
Lite pirrigt om vi ska "räcka till"...

Herrängshelg

Publicerad 2009-12-01 10:03:44 i Allmänt,

Vi var bjudna till våra grannars sommarstuga för lite adventsmys med övernattning. Det var ett lugnt och trevligt besök. Vi hann promenera, prata, äta gott och elda i brasan (Oj vad vi eldade, till slut var det 32 grader i stugan!). Dagen efter var vi på julmarknad i Herrängs Folketshus. Vilken lokal liten folkfest :-) Alla i byn måste ha varit där!
Hade sedan en mycket dimmig resa mot Sigtuna.

Pysselfredag

Publicerad 2009-12-01 09:56:38 i Allmänt,

Vi kom hem ganska tidigt allihop i fredags och hann få en riktig julförberedelsestund. Vi satte upp lampor och ljusstakar och hann att pyssla en liten stund. Anni lärde Ida fingervirka och sedan slog de "fingervirkningsrekord".

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela