Gryningsbloggen

Löneförmåner

Publicerad 2010-05-31 22:35:47 i Allmänt,

Dagar som denna är jag bara så glad att vara lärare. Att få en hel dag med glada, trevliga och omtänksamma elever! Trevliga samtal och många leenden och glada skratt. Dessutom ute i solen!
Att en förälder ordnat så att vi fick en privat flyguppvisning av Europamästaren i aerobatic var bara "grädde på moset" :-)

Mors dag

Publicerad 2010-05-30 22:10:02 i Allmänt,

Det blev en lugn helg! Vi trodde att det skulle bli en intensiv "hinna mycket helg" men det blev en "ladda inför avslutningsveckan helg" istället. Trist att mamma och Acke inte hade möjlighet att komma men skönt att bara pyssla runt. Sami hade dessutom laddat för att sälja på Wärsta marknad, men kompisen skulle på bröllop och det regnade, så inte ens det blev av! Istället har jag nu frostat ur frysen, skruvat ner en garderob och röjt på altanen!
Men idag var det mors dag och jag hade önskat en glass i Vaxholm :-) Inte för att glassen var så viktig men jag ville ha tid med familjen, och gärna vid havet! Jättemysigt att sitta och se ut över båtarna och äta god pastasallad! Sedan en god glass innan vi åkte hem igen. Shoppade lite nya kläder åt tjejerna och hann ändå med en stund på baksidan härhemma. Nu håller jag tummarna för att vädret håller sig fint i morgon när jag ska på utflykt med klassen.

En lång väg hem

Publicerad 2010-05-25 23:39:15 i Allmänt,

Hemresedag. Bara Linnea var kvar hemma när vi åkte för hon hade studiedag. Vi hämtade en kofångare till BMWn innan Jönköping, lunchade vid Brahehus och åkte sedan via Lotorp och hämtade gasoltuber. Vidare till Lämmis. Tittade på Margaretas grävprojekt innan vi tog husvagnen och åkte vidare. Mötte Lina och Alicia i Norrköping och bjöd dem på fika vid Bråvikens strand. Sedan kändes det lååångt hem! Tur att vi kunde vinka till mormor och Acke på väg hem från en bussresa och att barnen roade sig med LadyGaGa show i baksätet.
Nu är Laban (husvagnen) i Sigtuna :-)

Lilla Göteborgsvarvet och Liseberg

Publicerad 2010-05-25 23:32:23 i Allmänt,

Tidig start på Söndagen. Hjalmar och Linnea skulle springa lilla Göteborgsvarvet och vi ville gärna titta. Hjalmar klarade sitt mål på "tid i mål" oc Linnea var nöjd efter att ha kommit 12a i sin åldersklass. Ida var inspirerad och lovade att springa nästa år. Även lill-Anni och Leo sprang och var lyckliga över sina medaljer.



Sedan var det äntligen dags för Liseberg! Vi började med att äta pizzabuffet sedan var vi laddade! Oj vad barnen och ungdomarna åkte!!!! Anni älskade slänggungan, Ida var stolt över att ha åkt Balder! Jag sprang med så gott jag kunde oc Sami linkade efter. Vi åkte inte från Liseberg förrän klockan var efter 8, och vårt värdfolk hade vardag dagen efter! Vilken härlig soldag!

Göteborgsvarvet

Publicerad 2010-05-25 23:20:11 i Allmänt,

Sami var nervöst laddad, vi var med allihopa för att hejja fram honom. I strålande sol och 25 grader sprang han på 2.00.26 GRATTIS!!! Vi andra gick på utflykt i Slottsskogen. Säldammen, lekparken och sedan tillbaka till mål. Vilka tålmodiga barn! Lång promenad och mycket folk! Glass som belöning ingan vi åkte tillbaka (via godisaffären, Samis belöning...) till Rävlanda. Taccokväll innan den ena efter den andra stupade i säng.

På väg

Publicerad 2010-05-25 23:13:26 i Allmänt,

Nedresan till Göteborg var lugn och mysig. Åt i Linköping, fika vid Brahehus. Härligt soligt men dimman låg tät över Vättern. Den svallade upp längs åkrarna och mot berget. Efter Jönköping mötte vi regnet men i Göteborg sken solen igen. Väl mottagna av vännerna och god kvällsmat innan vi alla stupade fredagströtta i säng.

Somrigt

Publicerad 2010-05-21 00:15:01 i Allmänt,

Härligt att få en promenad runt Hällsbospåret med Anni och Fabbe innan vi tog itu med packningen. Ida tog en egen springtur medan syrran orienterade. Nu är det bara sömnen som inte vill infinna sig. Jag tror jag är lika resfebrig som barnen inför Göteborgsresan ;-)

Häftigt

Publicerad 2010-05-19 22:23:27 i Allmänt,

I kväll har vi varit på vårdans. Ida och hennes Sång- och dansmixgrupp framträdde på kulturum tillsammans med flera andra dansgrupper från kulturskolan. Ida är sååå duktig! Stolta föräldrar och lillasyster var publik.
Leeet meeee entertain youuu!!!

Hoppla!

Publicerad 2010-05-18 22:34:39 i Allmänt,

Vilken härlig ridkväll! Anni red fantastiskt bra, Ida var med och gosade med katterna och solen sken!

Uppsalabesök

Publicerad 2010-05-16 22:07:11 i Allmänt,

Vi var och hälsade på vänner i Uppsala. En kväll med sommarkänsla! Lite extra underhållning när deras grannar först stötte kula i trädgården och sedan körde igång vevgrammofonen till grillningen. Vi hade vanligt, lugnt umgänge ;-)

Orienteringstisdag

Publicerad 2010-05-11 20:56:26 i Allmänt,

I sooool! Så mysigt! Innan tog vi fika i gröngräset vid Steningebadet.
Ida och David fick en rolig bana och var glada när vi åkte hem. Tjohoo!

Omskakad

Publicerad 2010-05-09 22:53:16 i Allmänt,

Barnen var som vanligt med grannarnas barn i lekparken. Allt var lugnt. Jag jobbade lite och lagade sedan lunch. Sami snickrade lister i vardagsrummet. Sedan komme barnen hemrusande, en av kompisarna är borta! Hon skulle hem en sväng och kom inte tillbaka till lekparken. Föräldrarna letade, barnen letade, vi letade, grannar letade...
Två och en halv timma senare är polisen kontaktad. Fullt pådrag! Fyra polisbilar på gatan, barnen blir tillfrågade om vad som hände. Jag blir kvar med alla barn. Alla letar! Hela grannskapet sluter upp! Precis när skallgångskedjorna börjar kallas in hittas hon! Antklimax! Lugn och lättnad!
Tack alla Sigtuna/Hällsbobor som slöt upp och letade! Jag är stolt över att bo här och känner mig trygg med att ha barn i det här området! Tack också till polisen! Proffsiga, lugna och effektiva!
Kram till flickan och hennes familj och god natt till oss alla som är mycket berörda av vad som hände!

Lyckat ettårskalas

Publicerad 2010-05-09 22:41:12 i Allmänt,

Grått och regn och vi var bjudna på trädgårdskalas hos grannarna. Deras minsting fyllde ett år och det skulle storfiras! Väl påpälsade började vi i trädgården med härlig tårta. Sedan blev vi indelade i grupper. Barn och vuxna blandat fick i uppdrag att fixa festen ännu mer festlig. Resultatet blev en fantastisk saga, en fin koja i skogen med tjusiga sommarbilder i, en superrolig teater, taccomiddag och smarrig chokladkaka! Vilken fantastisk eftermiddag och kväll! Alla var sååå nöjda!
Regnade det? Jag tror det, men det förstörde ingenting! Tack för en härlig samvaro!

Fiona

Publicerad 2010-05-06 22:07:38 i Allmänt,

Jag fick ett gäng underbara bilderpå minikusinen Fiona... tack Mika :-)

Vårsol

Publicerad 2010-05-02 21:45:18 i Allmänt,

Härligt att helgen avslutades med lite vårsol! Det här blev en riktig hemmahelg. Barnen har lekt med kompisar, Sami har mekat med bilen och jag har...vad har jag gjort??? Härlig promenad igår, cykeltur idag, trevligt fika både igår (hos Idas och Annnis lekkompisar) och idag (med inbjudna grannar). Sedan gick visst bara helgen!? Plockat, fixat, lagat mat, skjutsat barn, tvättat, rättat... plopp var helgen slut! Frustrerande på ett sätt men samtidigt skönt att få tid att bara vara! Nu laddar jag för utvecklingssamtalen! Det är en intensiv men viktig och givande period.


Vår i trädgården!

Valborg

Publicerad 2010-05-01 13:23:37 i Allmänt,

Vi var heltrötta när vi kom hem efter en vecka fullproppad med aktiviteter. Vi slöade en stund innan grannarna kom över och vi fick en mysig grillkväll! Åt ute på altanen och trots lite "dripp och dropp" cyklade vi ner till brasan och fyrverkerierna i Sigtuna. Avslutade kvällen hemma hos oss med lite prat och film.

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela