Gryningsbloggen

Snabba beslut

Publicerad 2011-01-23 21:54:57 i Allmänt,

Vi var på väg till Uppsala då vi i bilen snabbt beslutade att "vi måste göra något åt hallen". Visst, inget stort men vi vill inte stå ut med de smutsaprikosa väggarna till efter Australien. Sagt och gjort. Sami köpte färg och när vi kom hem på lördageftermiddagen satte vi igång. Hela familjen på med målarkläderna och vi hade målarcirkus till sovdags. I morse var det dags för andra strykningen och småfix och nu på söndagkvällen är kläderna på plats igen :-)
Otroligt vilket lyft! Rent och fint, men oj vad golvet känns rött helt plötsligt. Visst, vi har aldrig gillat den men nu - hu vad det "sticker ut". Men schhhh, inga så stora renoveringar innan Australien!

Fredagskväll

Publicerad 2011-01-14 19:53:46 i Allmänt,

Mmm, så skönt. Efter en konstig vecka med två sjukfrånvarodagar och tre halvsjuknärvarodagar så känns det bra med helg. På måndag vill jag vara helfrisk och redo för att starta en ny termin. Denna helg vill jag ägna åt familjen, utesamvaro i snön, sovmorgnar och tankar om framtiden. Hm, hur ska jag göra med framtiden??? Inte lätt! Dessutom vill jag mer än som ryms på dygnents 24 timmar!
Vad vi gör i sommar är i alla fall bestämt! Nu är resan till Australien bokad och betald. Tjohoo!!!!

Grillunch

Publicerad 2011-01-08 00:34:15 i Allmänt,

Sami ordnade grillparty för grannarna idag. Barnen lekte ute i snön i flera timmar. Jag kom ut och åt en korv i alla fall! Mycket gnäll? Nja, men jag inser att jag kan vara lycklig över att sällan vara riktigt sjuk!

Morbror på Sigtunabesök

Publicerad 2011-01-08 00:27:23 i Allmänt,

Petter och Margareta kom på besök och tog samtidigt hand om tjejerna då jag Experimentskafferiet-jobbade under tisdagen. Tyvärr kom jag hem febrig och sedan dess har jag varit däckad! Såå trist! Margareta vände hemmåt  och Petter hann med ett eget besök i Gamla stan. Ida följde med Sami till jobbet och jag däckade med Anni som sällskap. Torsdagen var jag lika febrig. Försökte vara lite trevlig men jag tror att besöket på Tant Brun som Petter bjöd de friska på var roligare för dem ;-)
I morse skjutsade Sami och Ida Petter till Arlanda. Det känns snopet att "våra" dagar bara försvann! Miss u!

Snölek

Publicerad 2011-01-08 00:12:39 i Allmänt,

Kul att gräva snögrottor i vallarna som plogen skottat upp i änden på vår tvärgata :-)

Bildfynd

Publicerad 2011-01-02 22:50:18 i Allmänt,

Mmm, jag gillar den här bilden från julafton 2003. Vi var just hemkomna från vår förra Australienresa och fick snö på julafton!

Nyårsdagen

Publicerad 2011-01-02 22:28:41 i Allmänt,

Först sov alla jättelänge, sedan skottade vi massor med snö, sedan hade vi en mycket trevlig kväll med våra fd. grannar från Bergvägen. Året börjar bra!

Gott Nytt År

Publicerad 2011-01-01 11:00:15 i Allmänt,

Vi och grannarna firade "strutsnyår" :-) Det betyder att man gömmer sig hemma trots att man blir bjuden på diverse trevliga fester (förlåt och tack för inbjudan, men vi behövde en mysnyår hemma).
Vi åt laxmiddag tidigt och skrotade sedan runt hemma. Pysslade, tittade på tv, satt och pratade... Till efterrätten bjöd vi över våra strutsgrannar. Det blev en stunds lek och spel för barnen och prat och fniss för oss vuxna. Tolvslaget firade vi familjevis med att titta på snön som vräkte ner och de rakter och lyktor som lyckades lyfta mellan snöflingorna. Landade sedan i soffan framför tvn en stund innan vi alldeles för sent kröp till kojs. Klockan är nu 11 på nyårsdagens förmiddag, och det är bara jag i den här familjen som är vaken!

Gott slut

Publicerad 2011-01-01 10:51:02 i Allmänt,

Sami och jag avslutade 2010 med en härlig skidtur i Hällsbospåret. Ida och Anni stannade hemma från skidturen men kom ut och njöt av "fjällvädret" i pulkabacken istället. Härligt att Ida är piggare, penicillin är toppen!

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela