Gryningsbloggen

Midsommarafton

Publicerad 2010-06-27 08:07:06 i Allmänt,

Varmt väder och släkten är samlad. Vi hann mycket denna midsommarafton i Finland. Baka tårta, plocka blommor, gå på marknad, binda vihta (björkkvastar man har i bastun), äta sillunch, busa med Fiona, jaga mygg, göra en midsommarstång, prata med ännu fler släktingar, äta tårta, basta, grilla i grillstugan... och natti natti efter ett!

Båtutflykt

Publicerad 2010-06-27 07:59:56 i Allmänt,

Soldag och vi flydde från myggen med Vaaris båt. Vi hittade några klippor och fick en härlig bad och solstund!

Djurpark på stranden

Publicerad 2010-06-27 07:56:07 i Allmänt,

Häromdagen var tjejerna rastlösa och hade "inget att göra". Inspirerad av husvagnen som nu står här på gården berättade jag om en av mina lekar jag gjorde som liten, att bygga världar till mina smurfar. Ida och Anni nappade på idén och tillsammans gjorde vi en "stranddjurpark" till deras petshopdjur. Visst blev den fin :-)

Glad midsommar!

Publicerad 2010-06-24 23:32:49 i Allmänt,


Med denna härliga bild från Ähteri djurpark, där vi var igår, önskar jag er alla en härlig, somrig midsommar med mycket sol och trevligt sällskap. Vi firar med släkten i Finland med brasa, bastu, mestadels sol och mygg :-)

Kesämopo

Publicerad 2010-06-21 11:13:13 i Allmänt,

Betyder sommarmoped, och är tydligen mycket vanligt här i Finland. D.v.s. att man har en moped som på somrarna tas fram och körs hemma på gården. Sami och Kari plockade fram Samis morfars gamla raritet och fick igång den. Tjejerna tyckte det var superkul och Ida kan köra själv!

Renoveringsstart

Publicerad 2010-06-21 11:09:23 i Allmänt,

Då har renoveringen börjat... Det vi trodde (att isoleringen släppt från plåten) var inte så. Det är balkarna av trä som blivit fuktiga och ruttnat! Nu är inredningen inpackad i ett förråd och första balken bortplockad (i smulor...). Sami och Kari håller hoppet uppe och har många ideer om hur allt ska fixas och lösas! Jag hoppas, hejjar, bär saker och håller tummarna!



(skylten sitter, så passande, på dörren in till husvagnen)

Husvagnsutflykt

Publicerad 2010-06-18 20:14:10 i Allmänt,

Innan husvagnen ska plockas isär för renovering tog vi chansen att campingsemestra en natt. Vi åkte till en nationalpark i närheten av Virrat där vi fått tips om en fin sandstrand. Det blev en jättemysig familjeutflykt! Sandstranden var fantastisk och vädret höll sig somrigt. Tjejerna boade in sig i husvagnen och vi fick mysig familjetid. Förutom en irriterande mygga sussade vi gott.



Vi vaknde till ännu en soldag och bestämde oss för att prova en av vadringslederna. Tjejerna tyckte att det var spännande att sjön vi skulle gå till hette "Helvetinjärvi". Vi packade det vi hade i matsäck och vandrade iväg. Jättekul och jätteduktiga barn! Totalt gick vi 12 km! Spännande trappor och spångar, vackra utsikter pratstunder och tysthet och lugn. Alla njöt och "tankade". Vi var ganska trötta när vi satte oss i bilen och vände tillbaka till Vaari i Virrat igen.

Blöt dag

Publicerad 2010-06-15 21:02:37 i Allmänt,

Regn, 11 grader och otroligt mycket mygg! Vi tog en shoppingdag i Tuuri. Pennor och pysselböcket, två paraplyer och gummistövlar. Nu är vi redo!

Soldag

Publicerad 2010-06-15 20:59:48 i Allmänt,

Skönt med en soldag efter allt regn. Ännu skönare att få umgås med barnen! Mer än så gjorde vi inte denna första dag i Finland.

Med husvagn till Finland

Publicerad 2010-06-15 20:57:20 i Allmänt,

Sami och jag hade först planerat ett stort äventyr, att köra husvagenen runt Östersjön till Finland. Men vi valde om, det blev ett mindre äventyr. Längtan efter barnen blev för stor och bensinkostnaderna översteg i slutänden båtkostnaderna så vi tog en fraktfärja!
Startade på lördagkvällen från Sigtuna, sov i en myggig buste utanför Kapellskär och tog färjan på söndagmorgonen. Vi tillsammans med mängder av lastbilar! En riktigt lugn resa! All mat ingick, kallt väder, lastbilschaffisarna sov, pytteliten butik som var öppen i en timma :-) och ingen hytt.
Inget spännande men trivsamt ändå. En bok till utläst den här sommaren!
Sedan hade vi inte ro att sova en natt längs finska vägarna! Vi körde och körde och vid 23-tiden backade vi in på Vaaris gård. Äntligen gos med våra sötnosar och husvagnen står redo för renovering.

En lyckad fest

Publicerad 2010-06-15 20:46:13 i Allmänt,

I vårens början var vi bjudna till grannarna på ettårskalas. Det skulle bli en härlig vårkväll i solen, men vädret ville annat... Trots vädret blev det ett riktigt lyckat kalas. I olika grupper fick vi vara med och förgylla kvällen för varandra och för födelsedagsbarnet. Trevliga vårminnen!

Vad gör man...

Publicerad 2010-06-12 15:00:08 i Allmänt,

...en vecka utan sina älskade barn??? Redan första morgonen konstaterade vi att livet hemma utan barnen känns som en "låtsastillvaro"! Sedan började veckan...
Vi har längtat och saknat men också "passat på" (som alla runtomkring oss tjatat om). Vi har både varit på egna äventyr och hunnit få tid med varandra. Vi har fixat i trädgården och ätit på restaurang. Jag har läst ut en bok och tvättat. Jag har umgåts med vänner och bara suttit hemma och tittat på film. Jag har jobbat över och haft sovmorgon.
Nu packar vi för att åka till dem :-) Det känns bra! De har i telefon berättat om allt kul de gjort med farmor och farfar men också att de längtar. Jag tror det varit nyttigt och mysigt för både oss, tjejerna och farmor & farfar.
Men nu räcker det! De längtar, vi längtar - nu är det dags!
Vi kommer sötnosar!

Grattis Alicia

Publicerad 2010-06-11 11:12:24 i Allmänt,



Ett år!
Ett helt år har gått sedan du föddes.
En liten sötnos, så älskad av alla runtomkring!
Jag ska berätta för dig när du blir stor hur alla kämpade
för att du skulle få den bästa start i livet
trots att det blåste storm runtomkring.
När jag nu ser dig, så glad, så trygg och så frammåt så vet jag att du känner
att alla vill dig väl.
Mest din mamma och pappa som älskar dig över allt annat
men också all din släkt och dina föräldrars vänner
som bara längtar efter att få vara med dig!
Nu börjar du på år två
och med de ambitionerna från alla runtomkring dig
så kommer det bli minst lika bra som år ett!

Många gosiga kramar från moster, Sami och kusinerna!!!!

Besök och sommarlovsstart

Publicerad 2010-06-07 23:23:37 i Allmänt,

Tjejerna njöt av sitt nystartade, elva veckor långa sommarlov. Alicia njöt i solen och trädgården. Jag njöt av att ha alla omkring mig... Det var en härlig helg med många aktiviteter. Sommarlovsfirande hos grannarna, trädfällning, sovpromenader, trädgårdslek, födelsedagsfirande i förskott m.m.

Trädfällning

Publicerad 2010-06-07 23:18:27 i Allmänt,

Farfar har kommit och vi hittar alltid något "litet" projekt åt honom. Denna gång var det fyra träd som skulle ner! Bland annat vår björk på framsidan! Sorgligt först, men när vi såg hur rutten den var på insidan känns det bra att den nu är hos grannen som blivande brasved!

Skolavslutning på Rävsta

Publicerad 2010-06-07 23:14:54 i Allmänt,

En riktigt somrig kväll med traditionsenlig musikalunderhållning och matsäck i gröngräset. Tjejerna hade extrapublik då moster och kusin anlänt under dagen. Vi satt länge och myste innan myggen jagade hem oss.

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela