Gryningsbloggen

Sportlov dag 1

Publicerad 2011-02-28 22:37:46 i Allmänt,

Det är ett konstigt sportlov för oss i år. Högst normalt för de flesta familjer i Sverige men konstigt för oss. Sami är inte ledig! Vi tjejer har en hel lovvecka utan pappa-Sami!??!!

Men på ett sportlov ska man ju sporta!
Idag blev det skridskoåkning. Efter lunch åkte vi en runda på Mälaren. Härlig glansis i det plogade spåret, varm choklad och bulle i lä bakom ön och lagom temperatur - härligt!



Anni och jag sportade sedan vidare till Billby för årets andra ridlektion. Lycklig Anni fick äntligen rida igen - och att gosa med alla de andra djuren i stallet är ju inte helt fel!

Helgen som försvann...

Publicerad 2011-02-27 19:49:42 i Allmänt,

Jag kom hem efter att vi äntligen har fixat pass åt tjejerna vid 18-tiden i fredags och sedan dess har jag varit inne. Det känns som jag gått i ide!
Helt slut dök vi ner i soffan på fredagkvällen. Så fort Let´s dance var slut somnade vi alla fyra. Lördagsmorgonen droooog vi oss länge och det blev sen frukost. Sedan fick vi rycket att ändra om i tjejernas rum. De sover ju ändå alltid tillsammans så nu blev det ett sovrum och ett lekrum igen! Dessutom förhandlade de till sig att få prova att ha "dubbelsäng" istället för våningssäng så hela det lilla blå rummet är nu fyllt av säng! Vi höll på att glömma att äta i röran men i panik gjordes spagetti och köttfärssås. Vi hann nästan inte bli osams...
Sami smet in i garaget och fixade med gröna Volvon, snart besiktning.
Melodifestivalkväll och sedan sov tjejerna sött i sin stooora säng.
Söndagen gick åt till att fortsätta med rumsprojektet och alla "måsten". Tvätt, räkningar, plock och en hel hög med saker jag borde gjort för länge sedan. Söndagmiddag med kött, sås och potatis. Lite sent igen men gott! Sedan var det lixom kväll!???!! Tur att det är soprtlov när vi vaknar i morgon bitti :-)

Presenterat NTA

Publicerad 2011-02-17 18:05:42 i Allmänt,

Kungliga Vetenskapsakademien igår och Stora Brännbo idag. Intensivt med NTA-jobb, men kul! Igår lämnade jag över mina utprovningsresultat till de som reviderar NTAteman och idag presenterade jag och min kollega Experimentskafferiets verksamhet för barn. och ungdomsnämnden i Sigtuna kommun. Lite pirrigt innan men sedan var det bara roligt. De uppskattade att få provköra K-nex bilarna!

Långpromenad

Publicerad 2011-02-17 18:00:43 i Allmänt,

Förutom att Sami målade klart hallen, del två, i helgen så har vi varit ute mycket. På söndagen var det Vikingarännet på Sigtunaisen och vi gick ner för att titta. Vi var sent ute och såg bara den sista åkaren men vi fick en underbar promenad. Handlade på ICA och fikade sedan i klockbacken. Drog sedan maten på pulka genom skogen hem :-)

I pulkabacken

Publicerad 2011-02-17 17:55:04 i Allmänt,

Efter en seg start på lördagen tog vi oss ut i pulkabacken. Vilket härligt vinterväder! Grannarna anslöt efter en stund och det blev hisnande nedfärder i Sigtunas tidigare slalombacke. Fika med varm cholad och bulle och så några rundor i backen igen. Kvällen blev också helmysig. Vi fortsatte tillsammans med grannarna med kycklingmiddag och bastukväll.

Snöigt

Publicerad 2011-02-11 23:26:08 i Allmänt,

Så återvände vintern till Sigtuna...och stora delar av landet! Vi klev upp 5.40 i morse och började skotta. Vi kom lugnt ut och till våra jobb men tjejernas buss till Rävsta var inställd så de hade skoldag på St Gertuds skola istället. Min klass var fulltalig förutom en sov var sjuk - imponerande! Sedan hem och skotta igen... vid 17-tiden var det klart och drivorna var över fönsterbrädan!
Sedan har jag, Ida och Anni haft myskväll framför "Let´s dance". Jag sitter nu och väntar på att Sami ska hitta hem från personalfesten i Uppsala.

Tempo

Publicerad 2011-02-06 22:34:52 i Allmänt,

Vilket tempo livet har just nu! Jag hinner inte hälften av det jag vill göra utan måstelistan fylls på till bredden hela tiden.
I helgen har vi i alla fall hunnit med ett trevligt besök på Fyrishov (bad) med grannfamiljerna och Sami har fortsatt med hallen. Ida och jag var och inskaffade nya skor på lördagen och söndagen blev hemmadag, en hel del jobb för mig men en stund ute i solen också.
Vi fick äntligen igång Skype och har nu pratat med Australiensarna - och tjejerna hade lättare att prata med varandra med bild :-) Nu vet vi ju också hur Fluffy och Elvis ser ut (katter)!
Efter en rusch med läxorna sover nu Ida och Anni. Sami bokar vår husbil vi ska hyra i Australien och jag...hm...jobbar lite till. Hoppas det lugnar ner sig lite efter tisdag!

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela