Gryningsbloggen

SOL!?!

Publicerad 2012-07-20 19:54:35 i Allmänt,

Vi fick en solig dag! vaknade till klarblå himmel och strålande sol. Jag och Anni cyklade ner till Gårdby hamn och Ida och Sami sprang dit. Efter vätskekontroll så skulle vi hem. Ida hade sådant skoskav att jag fick skjutsa henne och Anni cyklade med Sami som sprang. Efter lunch tog vi en lugn eftermiddag, men Sami hann att täta husvagnen lite. Det regnar in...
Sedan var vi på fågelguidning med Håkan. Vi såg 15 olika sorters vadare på en kort stunds skådning. Det är så kul att skåda med Håkan som så snabbt ser vilka fåglar som finns runt oss och kan berätta så mycket om dem. Fascinerande!

Öland med Öhmans

Publicerad 2012-07-20 19:46:41 i Allmänt,

Vi tog en lång promenad ned mot havet. Började fint i strålande sol men snart tornade molnen upp sig. Vi åt matsäck i hällregn i Gårdby hamn men sedan sken solen igen och tre av barnen hann med ett dopp. På vägen tillbaka fick vi ställa oss i skydd då ett åskväder drog förbi, sedan sol igen. Kvällshamburgarna kunde vi äta utomhus men barnen satt inne i husvagnen och spelade spel.
 
 
 
På torsdagen fortsatte grannarna hemmåt. Vi avslutade och sa hejdå på Bläsinge strand i strilande regn.
Vi fortsatte sedan till Färjestaden för lunch (kroppkakor) och shopping. På kvällen bjöd vi Karin & Håkan på "Tack för campingen middag" rökt fisk, romsås och färskpotatis. Det blev en trevlig pratkväll och tjejerna fick en rejäl stund vid TVn.

Öland

Publicerad 2012-07-20 19:34:21 i Allmänt,

Så drog vi iväg mot Öland och som bonus skulle vi möta upp våra grannar längs vägen. Lysingsbadet var fullt och vi kom längre och längre ner... det slutade med att vi möttes i Kalmar! Karin och Håkan ställde upp med camping på deras baksida och det blev en trevlig men sval kväll.
Sami fick EN tjeckisk öl som present :-)
 

En dag till

Publicerad 2012-07-20 19:29:40 i Allmänt,

Vi blev kvar i Östergötland en dag till. Igentligen skulle vi ha hälsat på en kompis till Sami men det blev inte av då kompisens barn blev sjukt. Vi fixade med husvagnen och klippte gräs. Kvällen avslutades med spontanmiddag hos mamma & Acke och tjejerna hann med ett kvällsdopp. Sami åkte också en sväng till ladan för att inspektera sina bilar. Nu är vi laddade för husvagnsemester på allvar!
 

Tillbaka i Östergötland

Publicerad 2012-07-20 19:24:22 i Allmänt,

Det blev en kväll i Norrköping när vi kom tillbaka till Östergötland för att hämta upp husvagnen och fortsätta mot Öland. Tjejerna gick på bio med Erik medan Sami och jag strosade runt i staden men då bion blev försenad hann vi med semesterinköpen på mataffären också innan bion var slut. Vi fick också en liten titt på Erik och Carolas lägenhet innan vi åkte tillbaka till Lämmis för en väldigt sen kvällsmat.

OKstugan

Publicerad 2012-07-14 23:15:47 i Allmänt,

Det var mysigt att komma hem och träffa Sami igen och sova i sin egen säng.
Mindre kul var att se den nedbrunna OKstugan. Får se hur verksamheten ser ut till hösten...men flera av medlemmarna är riktiga kämpar! Stugresterna rivs redan och planerna på ett nytt hus är i full gång. Rädda det som räddas kan och sedan tittar vi frammåt är parollen! Hejja säger vi!
 

Ridning

Publicerad 2012-07-14 23:11:18 i Allmänt,

Vi hade blivit inbjudna av Erik och Carola att få rida och umgås i stallet. Vi fick börja med att fånga in Denise (hästen) i sommarhagen bland många andra hästar. Hon kom snällt med...men då ville alla de andra med också!
Sedan hade Anni en underbar stund i det fina ridhuset medan Ida tog hand om Måns och Erik och jag fick en pratstund. Tack :-)
 

Prommis på Lämmis

Publicerad 2012-07-14 23:07:13 i Allmänt,

Innan vi åkte tillbaka till Sigtuna så tog vi en mysig promensd med Margareta. Efter promenaden kunde vi avnjuta smarriga kantarellmackor! Mums!
 

Lotorp

Publicerad 2012-07-14 22:06:42 i Allmänt,

Sami åkte hem till Sigtuna medan jag och tjejerna blev kvar i Östergötland. Vi bodde några dagar hos mamma och Acke i Lotorp. Det blev mycket bad i poolen (helst för Anni) men också några utflykter. Igelfors marknad, St. Maria kyrka, Vikbolandet och shopping i Norrköping. Mamma hittade också en liten väska med gamla foton! Jättekul!!!! Jag rensade också grusgången...och blev nästan klar trots regnskurarna.
 
 

Dagarna efter

Publicerad 2012-07-14 21:53:53 i Allmänt,

Dagarna efter kalaset droppade släkten av. Men det blev chans till mysiga pratstunder och bad och sol. Anni fick en promenadstund med grannens häst Giggi. Vi hann också med ett besök på glassrestaurangen smultronstället i Söderköping med Margareta-
 

Margaretas 60årskalas

Publicerad 2012-07-14 21:49:30 i Allmänt,

Margareta som bara hade sagt "Välkomna på min födelsedag" till alla som frågat om hon skulle fira sin stora dag hade mycket att förbereda. Mycket hade hon förberett innan men jag och hennes syster Karin hade lovat att assistera i köket under festdagen. Sami skötte trädgård och parkering. och de gäster som droppade in redan dagen innan högg i så gott de kunde.
Födelsedagen firades först av släkten :-)
 
Sedan av alla gästerna

Nästa resa

Publicerad 2012-07-14 21:37:15 i Allmänt,

blev en resa ner till Östergötland. Vi åkte ner till Lämmis där vi ställde upp husvagnen och började förbereda inför Margaretas stora 60årskalas. När vi kom dit var den stora granen på tomten fälld! Nödvändigt, då den växt sig för stor men blandade känslor hos oss alla!
 
 
 

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela