Gryningsbloggen

Vikbolandet och vävstol

Publicerad 2012-10-30 22:54:17 i Allmänt,

Vi skulle ställa in husvagnen i en lada i Östergötland, men det blev fullt, och vi var väldigt besvikna. Men vi fick en mycket trevlig helg i Lotorp och Östra Husby istället. Först var vi och hämtade en vävstol till vår slöjdande granne i Sigtuna. Jättebra att Tyras fina vävstol kommer till användning hos någon som vill använda den. Sedan god kalops hos mamma innan vi for vidare till syrran. "Bara vara kväll" var jätteskönt efter en intensiv vecka. Anni och Liza lekte och lekte. Ida hade fullt upp med Alicia till hon somnade.
På söndagen hann vi med en promenad innan vi körde rally till bilfärjan och for vidare hemmåt. Avslutade kvällen med att leverera vävstolen och bli bjudna på middag hos grannarna.
 

Helg på olika håll

Publicerad 2012-10-30 22:44:46 i Allmänt,

Medan Ida for iväg på en trevlig klubbresa med orienteringsgänget till Dalarna så gick vi runt i ett höstfint Sigtuna med grannarna.
Mer om Idas resa til Daladubbeln hittar du här.
 

Örsundsbro

Publicerad 2012-10-30 22:21:13 i Allmänt,

För några helger sedan var vi och hälsade på min kollega med familj i Örsundsbro. För att vi skulle kunna umgås lite mer tog vi med husvagnen så att vi skulle kunna sova kvar, Deras nya hus är jättefint och en jättebra planlösning och Örsundsbro var en vacker plats att bo på. Jag förstår att de flyttat dit även om jag inte gillar att de flyttar längre och längre från Sigtuna. Det blev en trevlig kväll med mycket prat. Barnen hade det mysigt i soffan och det blev sent innan vi kom i säng. Husvagnen var toppen att krypa in i och nu när pannan funkar så var det varmt och gosigt trots att termometern ute stod på minus. Lördagen blev vi kvar och tog en promenad i omgivningarna innan vi åkte hem via Uppsala.
 

UNTcup FINAL

Publicerad 2012-10-10 22:45:28 i Allmänt,

Samma dag som Sami och Kari sprang Lidingöloppet åkte jag och tjejerna till Tärnsjö för UNTcupfinal. Laget låg på tiondeplats innan finalstart. Vacker skog men lätta banor. Det blev till att springa fort! Och visst sprang de fort! De sprang upp sig till tredje plats och fick ta emot medaljer och pengar till klubben. Det var ett glatt gäng som stod kvar länge i hällregnet och hade trevligt tillsammans.
 

Mer ridning

Publicerad 2012-10-10 22:39:07 i Allmänt,

Anni njuter av att umgås med djuren på Billby. Den lilla katten Gosa som själv flyttat in i stallet är jättesöt, och just gosig! Sedan har de bärjat träna hopp och galopp! Jättekul tycker Anni, helst om hon får ha Safir eller Filur - favvohästarna.
 

Kapellskär - höst

Publicerad 2012-10-10 22:35:17 i Allmänt,

Vi gjorde en höstig resa till Kapellskär. Trevligt med sällskap av Öhmans!
Vi bokade en dagstur till Mariehamn och hela gänget tog en relativt tidig morgon på campingen. Regnig dag men mysigt på båten. Åt gott, shoppade lite och hann prata i lugn och ro. Hann med långpromenad och grillkväll på campingen på kvällen.
 

Innehållsrik helg

Publicerad 2012-10-10 22:26:52 i Allmänt,

En helg kan innehålla mycket. Starka känslor, trevlig samvaro och viktiga göromål, På fredagen var vi på Linas farmor, Ackes mamma Tyras begravning. En fin begravning och efterföljande minnesstund. Vi sov sedan hos mamma & Acke den kvällen och Lina stannade också kvar. Mysigt att bara få vara, och Anni och Acke blev lite födelsedagsfirade. På lördagen skulle vi plocka svamp och lingon med Lina, men det blev bara jag, Ida och Anni i skogen för Linas sambo körde omkull med crossen och hamnade på sjukhus. På eftermiddagen flyttade vi över till Lämmis och hjälpte margareta att lägga tak. Vi blev belönade med kräftor till kvällsmat.
 

 
 
 
 
 

Välkommen

Publicerad 2012-10-10 22:15:02 i Allmänt,

Vi har varit bilvakt några veckor medan Linn var med sin familj och hämtade hem sin lillebror. Vi mötte upp på Arlanda för att se familjen komma hem. Grattis!!!
 

Jag rider?

Publicerad 2012-10-10 21:46:09 i Allmänt,

Joo, Pernilla fick upp mig på en häst när det var familjedag på Billby. Riktigt kul faktiskt, och inte så läskigt efter en liten stund.
 

GRATTIS ANNI

Publicerad 2012-10-10 21:13:01 i Allmänt,

Grattis på tioårsdagen Anni! En stor tjej som ringde runt till familj och vänner och bjöd in till kalas. Det blev en riktigt trevlig kväll med 20 gäster på tacofest och marängtårtekalas.
 

Ridning

Publicerad 2012-10-10 21:10:01 i Allmänt,

Anni fortsätter med sin ridning på Billby. Kul att se hur hon blir allt duktigare! Även jag som helt okunnig kan se hur fint hon sitter i sadeln och verkligen styr hästen!
 

Inflyttningsfest hos Backhans

Publicerad 2012-10-10 21:07:20 i Allmänt,

Fam Backhans hade bjudit oss på inflyttningsfest i sitt nya hus i Sigtuna. Det var ett riktigt party med Italiensk buffé och hoppborg och popcornmaskin till barnen. Trevlig kväll och så varmt att vi kunde sitta ute i trädgården hela kvällen.
 

Orienteringssäsongen startar

Publicerad 2012-10-10 21:02:26 i Allmänt,

Första UNTcuptävlingen var nära Öregrund och det lockade till ännu ett husvagnsäventyr. En natt hos Fornanders i Herräng som ledde till en trevlig lördag med båtutflykt. Vi sov sedan en natt utanför Öregrund. Trevlig camping och vi fick en fin plats. UNTcupen gick bra följande dag trots att Ida hade skadat knät i duschrummet dagen innan.
 

Jobbstart

Publicerad 2012-10-10 20:49:08 i Allmänt,

Första veckan på jobbet var vi två dagar på Krägga och startade upp årets arbete. Mycket jobb men också mycket trevligheter. Bad vid bryggan, jobba ute, nattprat och hotellfrukost :-)
 

Sommaren uppdaterad...

Publicerad 2012-10-07 00:23:06 i Allmänt,

Oj vad fort tiden går ibland! Nu har jag i alla fall uppdaterat bloggen med hela sommarens campingäventyr. Fortsätter med hösten så snart jag får tid! Ses!

Kapellskär

Publicerad 2012-10-07 00:20:05 i Allmänt,

Vi har en favoritstrand, det vit ni som har koll på min blogg - stranden vid Kapellskär! Jag gillar vyn, Sami gillar båtarne, Ida gillar stranden och Anni gillar badet! Nu kunde vi campa i på Kapellskärs camping och få tillgång till denna underbara plats under flera dagar! Dessuton kom vi på den fantastiska idén att åka på en minikryssning till Mariehamn. Mysigt och gott med smörgåsbord!
Skön avslutnig på en rolig sommar!
 

Erken

Publicerad 2012-10-07 00:14:42 i Allmänt,

Nästa turnéstopp blev hos våra kompisar vid Erken. Lyxigt att backa in vagnen och sedan bli bjuden på en riktigt trevlig kväll med mycket prat och god mat. Tjejerna tyckte det var kul att få leka av sig lite. Efter ett dopp i Erken dagen efter for vi vidare igen...
 

Fricamping

Publicerad 2012-10-07 00:10:59 i Allmänt,

Vi fricampade en natt vid Fågelsundet i norra Roslagen. Mycket vacker liten fiskehamn och välslipade klippor. Vi hann att grilla i vår grillhink innan regnet drog in.
 

Furuvik

Publicerad 2012-10-07 00:08:11 i Allmänt,

Sedan drog vi vidare på vår husvagnsturné... Tillsammans med Öhmans åkte vi till Furuvik! En "park" per år har vi ju lovat barnen! Fina dagar med mycket lek och skratt.
 
 
Ida och Anni uppskattade extra mycket när de fick åkband och kunde tillsammans Linn och Ella åka hur mycket de ville under en eftermiddag. Noas lycka var gjord när han vann jättebasketbollen!
 
 
Jag gillar glada barn och trevlig samvaro!
 
 
När Öhmans for hemmåt bev vi kvar en dag extra och hann ett varv till runt parken innan vi for vidare mot norra Roslagen.
 

1DA

Publicerad 2012-10-06 23:56:43 i Allmänt,

Ida har också favoritkillar just nu :-) One Direction!
Rummet är tapetserat och rätta kläderna är på!
 

Mina killar...

Publicerad 2012-10-06 23:52:13 i Allmänt,

Bläddrade i fotoalbum en kväll och hittade en av mina favoritbilder på Sami och mina bröder, Petter och Johan. Det är några år sedan nu när de besökte Finland och hyrde Samis förädrars (sommar)hus... <3
 

Båtutflykt

Publicerad 2012-10-06 23:47:34 i Allmänt,

Hemma några dagar och har turen att bli bjudna av grannarna på båttur på Mälaren. Varm och mysig kväll utanför Rostersbergs slott. Blev bjudna på god mat och fika och trevlig samvaro. Tack!
 

Västervik

Publicerad 2012-10-06 23:42:00 i Allmänt,

På väg hem från Öland fick vi äntligen en plats på Lysingsbaden i Västervik. Vi maximerade besöket och försökte hinna allt :-) Fin och lyxig camping, men klipporna var bäst - tyckte jag i alla fall!
 

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela