Gryningsbloggen

Helg i Lotorp

Publicerad 2009-10-25 22:37:41 i Allmänt,

Jag just landat vid datorn efter en datorfri helg. Konstigt vad man tar till alla apparater med skärm när det börjar bli mörkt och ruggit ute. På sommaren saknar jag dem knappt och nu är man fast!
Trevlig helg med "up & downs".
Bad i Finspångs simhall, hela familjen på plats. Det var mysigt och skönt! Vi plaskade och badade, Alicia provade att doppa tårna. Babysimmet börjar i december för hennes del.

Sedan var vi och tittade på en husvagn :-) Den har jag bott i varje sommar från det jag var tre till jag flyttade hemmifrån! Kul att den finns kvar, välvårdad men tyvärr har en vägg gett upp. Men med Karis hjälp (Samis pappa) ska vi nog få ordning på den. Sami ser bilden av grön BMW och Cabby från 74 framför sig. Nu återstår bara två små problem... Vinterförvaring av den - under tak - och transport till Finland i sommar!

Lina hade tuff helg. Kämpigt med allt nytt i hennes liv! Saker hon inte valt själv men som nu ska bli hennes vardag. Men hon är stark som få och med lite tid och stöttning av alla som finns runt henne så vet jag att det till slut blir bra!

Lördagskvällen tittade vi på Sällskapsresan, Snowroller. Åh, jag önskar att jag hade samlingsboxen!

Söndagen träffade vi Margareta på Lämmis. Kul att få se hur fint hon har fått det där! Gick en promenad, åt gott och pratade länge.
På vägen hem köpte vi en matta. Jag har tänkt på den sedan vi var i Finspångstrakten senast. Rund och lurvig! Barnen tittade på Camp Rock på den när vi kom hem. Det blev till och med fint över förväntan! Jag har en idé om vad jag ska göra med "hörnet", sedan känns även vardagsrummet klart!
Jag törs inte skriva något om lister här ;-) men Sami har lovat att de är snart på plats.

Sedan glömde jag kameran hemma hela helgen! Men jag fick låna syrrans - tack!
I väntan på de bilderna får ni kolla in min matta.

Yes!

Publicerad 2009-10-22 22:52:49 i Allmänt,

Jag har hittat den! Efter några veckors vånda och sömnlösa nätter har jag hittat den! Idas mobil! helt plötsligt var den bara borta och vi visste inte exakt när den försvann! Vi letade och letade. Jag hade en aning om att den skulle vara i en väska...
Idag gav jag mig inte! Hallådan, handväskan, skolväskan, trunken, ryggsäcken, nattduksbordet, sängen, utklädningsväskan, doktorsväskan... och till slut - skötväskan till dockan i Annis rum! Där under blöjor och nappflaskor låg den! Phu!


Dessutom har vi varit på orienteringsavslutning. Först sprang hon själv i mörkret i skogen - modigt! Ida fick sedan medalj för att hon klarat alla mål i sin grupp och går nu vidare till nästa grupp - kul! Dessutom två märken för att hon presterat bra på höstens tävlingar. Lycklig, duktig tjej!
Anni fick medalj för flitigt tränande och tävlande - hon blev blyg, men glad.

Snabbvecka?

Publicerad 2009-10-21 21:23:50 i Allmänt,

Vart tar veckorna vägen? Det här har hittils varit en bra vecka även om den gått fort! Har lite mer koll på läget och börjar komma ifatt mig själv. Idag har jag varit på massage också. Mmmm, så skönt! Tack! Känner mig mjuk och avslappnad.


Sol!

Publicerad 2009-10-18 21:50:14 i Allmänt,

En härlig höstdag med sol. En stund i lekparken på förmiddagen och en långpromenad på eftermiddagen. Skönt! Sedan är Alicia en riktig guldklimp! Vilken lyxbebis! Så nöjd och go, nästan hela tiden. Så förutom mina egna guldklimpar har jag nu en klar favorit...

Höstlördag

Publicerad 2009-10-17 22:19:28 i Allmänt,

Regningt och grått. Efter en dag på Väsby centrum kom vi hem vrålhungriga.
Sami och Anni som varit hemma undrade om vi rymt!
Lax och mos gjorde susen.
Sedan lurade Lina ut mig och bebis på en långpromenad. Tack snälla - det var jättemysigt bara vi kom iväg.
Sedan skulle Alicia bada :-) Hon gillar badet men att torka sig efteråt var inte kul.
Lördagsmys vid TVn en stund och nu sover alla tre barnen.
Vi sitter här med var sin dator och "umgås".

Rita

Publicerad 2009-10-16 21:26:57 i Allmänt,

Ida och Anni har fått en ny sorts målarbok med figurer som man får rita kläder på. Jättekul - tycker även jag!
Här har jag ritat av Idas och Annis klädsel förra veckan då de finklädda var på kalas hos Lasse och Irene.

Fredag på riktigt

Publicerad 2009-10-16 21:22:12 i Allmänt,

Mysig kväll även om vi alla är lite småsjuka. Anni hostar, Alicia har feber, Lina och Sami har ont i halsen, Ida småsnuvig och Tina hängig...
Men vi har ritat, gosat, tittat på TV och tagit det lugnt. Det blir nog en tidig kväll ;-)

Fredagkväll...känns det som

Publicerad 2009-10-15 22:33:02 i Allmänt,

Först en mysig kväll hos grannarna med god mat och trevligt sällskap. Sedan kom Lina och Alicia och ska vara hela helgen med oss. Det känns som fredag!!!!! Men det var nog en dag kvar till fredagkväll...

Höstlov i Sälen

Publicerad 2009-10-13 21:08:06 i Allmänt,

Nej, det finns ingen snö då ;-)
Men förhoppningsvis massor med familjetid, sömn och lugn och ro.
Skönt att komma hemmifrån och bara vara. Mmmm, längtar!

Helg igen

Publicerad 2009-10-11 20:54:23 i Allmänt,

Phu, skönt med helg! Det är intensiva veckor...
I fredags hade vi besök av en kompis som hjälpte oss att fixa vår luftvärmepump. tack! Nu går den så tyst och fint igen. Sedan bjöd vi på mat innan han och Sami försvann ner i bastun. Jag satt i flera timmar och satte in ett års fotografier i album. Albumen tog slut!
På lördagmorgonen åkte vi till simhallen. Anni behöver repetera sommarens simövningar och vi fick en skön familjeförmiddag i badet. På eftermiddagen krattade jag löv, klippte gräs och staplade in trädgårdsmöblerna. Suck - det känns låångt tills de ska ut igen! På kvällen var vi bjudna till 40+40 års kalas i Tullinge. Oj vad ovan jag är att klä mig fin, jag kände mig utklädd *fniss* Ida njöt i sina tjusiga nya kläder, men oj så stor hon såg ut i dem! God mat och trevligt sällskap men det fick bli en tidig kväll då tjejerna var med.
Söndag med tvätt och plockbestyr. Ida var på bowlingkalas i Uppsala, vi var på soptippen ;-) Anni fick bada idag också. Simträning med våra f.d grannar - toppen!
Nu är lakanen på plats i nya garderoben och hallen är tömd på diverse bråte. Sista listen i köket uppsatt och morgondagens temalektion planerad. Det blir nog inte så mycket mer gjort idag! Känner mig nöjd med det som är gjort!

Måndag, tisdag...

Publicerad 2009-10-06 21:35:52 i Allmänt,

Hu vad veckan går fort! Vi var i stallet igår med Anni. Hon lär sig så fort!
Jag var i stallet idag, själv. Föräldramöte. Vi fick testa och leda en av de STOORA hästarna.
Tja, det gick det med. Men lite rädd respekt har jag nog. De är så tunga, och har tänder och buffar och...
men det är också trevliga när de "hälsar" och när de lyder Anni :-)
och att borsta på dem är lugnande terapi för en stressad Tina.

Nu ska jag läsa på om Viby by inför den stundande naturdagen.
Intressant historia om Sigtuna med omnejd!



http://www.sfv.se/cms/sfv/vara_fastigheter/sverige/ab_stockholms_lan/viby_by.html

Hemmahelg

Publicerad 2009-10-05 23:02:37 i Allmänt,

En skön helg, bara vi, hemma. Det var vad vi behövde! Lördag var vi hemma och pysslade och myste. Tittade på kort, sorterade kläder och Sami satte upp lister i köket. Söndag hade vi shopping i Uppsala. Vinterklader till barnen och - äntligen - en stor garderob till Annis rum. Sedan blev vi envisa och byggde ihop garderoben också. Vi var klara vid 23.30, men visst blev det fint!



Helg med gos och garderobsbygge

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela