Gryningsbloggen

Intensiv vecka och trött helg

Publicerad 2012-03-11 23:03:00 i Allmänt,

Förra veckan hade Sami en intensiv vecka då det var Polhem Sci fest i Uppsala, och han var en av projektledarna. Onsdagen var extra tuff då en kemikaliekatastrof i lagret där mässakernas förvarades ställde till med flera timmars försening av de viktiga förberedelserna. Torsdagen var den stora dagen och då var även Ida & Elsa där, utklädda till Polhem som barn var de mässans maskotar.

Fredagskvällen var vi på disputationsfest. Fint och högtidligt och en ny erfarenhet för oss. Grattis Dr. Ulrika Gillespie!
Margareta kom upp från Östergötland och var med tjejerna och sedan fick vi en slö lördag tillsammans. Anni hann med ett kalas på em. innan mello. Efter mello, mitt i natten, kom en kille och köpte bildelar av en lycklig Sami. Äntligen mer plats i garaget!

Söndagen jobbade jag hårt med att förbereda mig inför kommande "Utbildning för temautbildare" i NTAs regi. Ida hade snuvdag och det blev en slö förmiddag. På em gick vi en härligt vårig promenad. Först upp på Trollberget där barnen har massor med minnen från när de var små och vi bodde i Brännbo. Hopp från den "stora" klippan tillexempel :-)
Avslutade söndagspromenade med att hitta vårens första tussilago!

Sportlovsavslut

Publicerad 2012-03-04 22:45:14 i Allmänt,

Vi avslutade sportlovet med att städa och stryka gardiner...
Men, vi hann med en hel del kul också!
På fredagen mötte vi upp med Margareta i Stockholm för att gå på Dirty Dancing. Vår julklapp vi fått av henne!
Åt på Kungshallen och fikade i Kungsträdgården innan vi gick till Chinateatern. Fin föreställning med fantastisk scenografi och duktiga dansare.
Lördagen var så vårlik så det bara inte gick att städa inne hela dagen. Anni fixade korv till utelunch och sedan blev vi kvar ute i solen en lång stund.
Söndagen hade vi nog alla lite "måndagsångest" men jag fick upp alla gardiner, vi tittade på vasaloppet, Sami fixade lite förningsjobb och sprang sedan en runda, tjejerna lekte med grannarna och fick läxor gjorda... småpyssel!
Avslutade men söndagmiddag - kalops

Nu har tjejerna förskräckligt svårt att sova, helst Anni. Jag tycker att vi haft koll på kvällstiderna men söndagar är... hopplöst!

Fönsterrenoveringen

Publicerad 2012-03-04 22:32:20 i Allmänt,

På torsdagsmorgonen klockan 7.30 stod fönsterkillarna redo att sätta igång med fönsterbytet. Två finska grabbar som efter lite kaffe och finskt rågbröd satte full fart. När vi åkte mot KVA var redan några nya rutor på plats, och när vi kom hem på kvällen satt ALLA nya rutor på plats - och tätningen var gjord.
Fredagen ägnade de åt att sätta upp alla lister och göra fint igen. Snyggt och effektivt!
Vi är supernöjda!
Här är bilder som visar; före - renovering - efter











KVA

Publicerad 2012-03-04 22:21:09 i Allmänt,

På torsdagen åkte jag och tjejerna in till Stockholm. Först hade jag ett möte med Marja på NTAs kontor som ligger i Kungliga Vetenskapsakademiens hus vid Universitetet i Stockholm. Medan jag och Marja hade planeringsmöte fick Ida & Anni en guidad tur runt i huset av Els-Britt. Kul!
Sedan åkte vi in till city och åt en sen lunch. Snabb titt i några affärer innan vi åkte hemmåt igen.

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela