Gryningsbloggen

Uppsaladag

Publicerad 2012-02-28 22:10:59 i Allmänt,

Idag har Ida & Anni hjälpt Sami på jobbet. Vi lunchade ihop och sedan tog jag mig en promenad in till city. Soligt och fint efter nattens snöande. Fyndade en sommarkjol (!?) men hittade inte det jag skulle.
Sedan åkte vi och badade på Fyrishov. Jättemysigt!
Hala vägar från Uppsala igen. Nu fick även jag prova på halkan.

Fönster har anlänt

Publicerad 2012-02-28 22:04:20 i Allmänt,

Vi ska byta fönster! Jag har längtat sedan vi bestämde oss, och vägrat putsa ett enda fönster. Lite konstigt med oputsade fönster i julas men onödigt jobb att putsa när de ska bort!
Så nu står paketet ute på gården och listerna är i garaget - på torsdag är det dags!

Söndag

Publicerad 2012-02-28 22:00:47 i Allmänt,

Sol och promenadväder. Idag följde Sami med :-)
Skönt att se ljuset! Vi märker allt mer att vi faktiskt missat en sommar - och då framför allt ljuset!
Eftermidagen tillbringade vi i solen på ftamsidan. En tvätt av bilen och kaffe i solen...och mer kaffe hos grannen.
Sami sprang en runda med sin springkompis. Vi tjejer njöt av att veta att vi har en vecka sportlov framför oss!

Aning om vår

Publicerad 2012-02-26 16:18:38 i Allmänt,

Jag gick en eftermiddagspromenad på lördagseftremiddagen. I brist på sällskap så fick kameran följa med och dokumentera en första aning om vår. Idag har det varit ännu mer vårlikt med strålande sol och jätteskönt att sitta ute på framsidan i solgasset.

Veckan

Publicerad 2012-02-26 16:15:34 i Allmänt,

Vi klarade en hel vecka jobbandes och i skolan! På måndagen var Anni och klippte sig och Ida hade jag flätat på söndagskvällen. Kul med lite "tvärt om".
Sami har haft fullt upp att hålla sig på vägen i veckan. Extremhalka på onsdagen gjorde att jobbresan som brukar ta 40 min tog 2 timmar och 10min! Dessutom hamnade han på UNTs förstasida... 
Kolla länk HÄR
Legogubbarna är från Samis jobb och det har varit veckans kvällspyssel att alla figurerna ska märkas upp med en klisterlapp där det står "Uppsala universitet".

Vikingarännet

Publicerad 2012-02-26 16:00:48 i Allmänt,

I söndags var vi så friska att vi gick ner för att titta på Vikingarännet som passerade Sigtuna. Blött på isen efter blask och slaskdagar och skridskoåkarna klagade på vatten på isen och motvind. Fint en stund men när solen gick i moln och vinden tog i så var det inte så skönt. Vi han hejja på Samis löparkompis som svischade förbi innan vi sabbfikade och åkte hem.

Sjuk vecka

Publicerad 2012-02-18 22:08:36 i Allmänt,

Efter en vecka då Ida och jag legat hemma i feber och hosta så var det i alla fall skönt med helg. Skönt att få röra på sig lite. Det blir tråååkigt att vara hemma sjuk! Ett 1000-bitarspussel hann vi med.

Vi provade lite försiktigt att titta ut i fredagens strålande sol men hostan körde in oss igen. Anni var på maskeradkalas på fredagkvällen. Söt och trött katt kom hemtassande.

Idag lockade Sami och Anni ut oss med löfte om fika på RC. Mysigt men fortfarande hostigt. Ida och Anni hann med en snögubbe på kvällskvisten. Bäst att passa på innan snön regnar bort.
Sami spelade monopol med tjejerna efter ha fixat listen kring takluckan vid trappan.

Telia visar sig inte från sin bästa sida så det fick bli Mello på datorn. Tur att bredbandet klarade sig den stunden i alla fall!

Helgrapport från förra helgen

Publicerad 2012-02-18 19:54:25 i Allmänt,

Det som skulle bli en "systerhelg" med mys i Stockholm för mig och syrran blev en "kompishelg" för tjejerna. Systerträffen blev inställd för Alicia blev sjuk, vi får ta det en annan gång! Istället umgicks Ida & Anni med sina bästisar hela helgen och de övernattade även hos oss. Sami och jag passade på att ta en långpromenad runt Sigtuna.
Skridskobilderna är från helgen innan.

På besök i Billby

Publicerad 2012-02-03 23:21:15 i Allmänt,

Anni har börjat att längta efter hästarna och ridningen. Till sin stora lycka blev hon idag medbjuden till stallet av grannarna. Det var bistert kallt men tjejerna red i säkert 45 min i den 17-gradiga kylan, De höll modet uppe men mammorna frös! Det var mysigare i stallet i hästvärmen. Vi var alla genomfrusna men glada när vi kom hem och Anni och jag tog ett hett bad.
Efter snabbmiddag och filmkväll sussar tjejerna sött bredvid mig. Sami är på jobbuppdrag i ett ännu kallare Helsingfors!

Helg - igen!

Publicerad 2012-02-03 23:10:42 i Allmänt,

Nu går veckorna sådär fort igen! Vips är det fredag och hoppsan är det måndag. Nu är det visst fredag igen och bilder från förra helgen kommer här. Vi hann med både vinter och en hint av våren. Mysigt med ljuset som nu återvänder i raskare takt!

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela