Gryningsbloggen

På besök i Tullinge

Publicerad 2010-03-28 23:21:08 i Allmänt,

I lördags åkte vi via klädaffärerna i Kungens kurva till Lasse, Irene och Linn. Mysigt att få träffa dem igen och se hur snabbt Linn "boat in sig" i sin familj. De verkade lika lyckliga alla tre! Vi lunchade, pratade, lekte med Linn och gick på en gråväderspromenad. Ida och Anni gillade lekfulla Lasse och alla lekparker som vi passerade.
Fikade innan vi åkte hemmåt igen. Trött kväll och alla somnade bums så fort vi kom hem, men vi hann att ställa om klockan först!



Söndagen blev sedan bara en hemmadag, vilodagen!? Sami fixade i garaget, barnen lekte med kompisar och jag mest "pysslade runt" ...och försökte vila! Fyra dagar kvar till påsklov - det känns som ett välkommet lov i år!

Aktiviteter

Publicerad 2010-03-28 23:12:00 i Allmänt,

Nu har alla aktiviteter startar igen! Det kändes lite konstigt att orientera i snö men det gick bra det också! Ridningen startade redan efter sportlovet så nu har vi vant in oss i att kratsa isklumpar ur hästarnas hovar efter ridturerna.

Allt går...tillslut

Publicerad 2010-03-23 21:52:10 i Allmänt,

Ja, den här dagen hade också ett slut. Jag började misströsta om den saken en stund på eftermiddagen/kvällen. Skjutsa hit och dit, jobba över och Sami på kurs plus en hektisk dag på jobbet! Tack grannar för kvällsmat och barnvaktshjälp! Det är guld värt!
Nu sitter jag och rensar tankarna innan sovdags. Det ska bli skönt att sova, och jag ska lägga mig i tid idag! Lovar!!!!

Efter sol kommer... SNÖ!

Publicerad 2010-03-21 18:39:49 i Allmänt,

Igår var en riktigt vårdag, fylld med sol, trevligt sällskap och en glad överraskning. Morgonen började med överraskningen när Margareta stod utaför dörren redan kl 8 på morgonen. Det blev en dag med cyklar och fika i solen. På kvällen hade vi gäster och hade en mysig taco- och kortspelskväll.

Så idag skulle vi uträtta lite ärenden och då blev det att plocka fram overallen och snöborsten igen! Men kvar finns minnena från vårdagen i mitt fönster. Tulpaner, körsbärsblom och blåbärsblad!

Bengtdag

Publicerad 2010-03-21 18:05:42 i Allmänt,

21/3 har alltid varit den stora BENGT-dagen i vår familj. Pappa, Petter, Johan och Benke (bonusmorfar) heter/hette alla Bengt. Nu finns det bara Petter kvar att gratta och han är lååångt bort. GRATTIS PETTER!

Eftersom det snart är påsk kom jag och tänka på påsken 2004. Vi var alla samlade i Finspång och full aktivitet pågick på Klövervägen. Jag ler och saknar...
I år blir det åter påsk i Finspångstrakten. Vi är lite färre...men det ska bli mysigt :-)

Trött

Publicerad 2010-03-18 23:00:45 i Allmänt,

Vill väl, men det blir fel. Mycket jobb, mycket att tänka på. Känns inte bra just nu. Ledsen och just...trött! Älskar oftast mitt jobb men ibland är det inte kul - jag hatar när jag ger allt och inte räcker till. När jag offrar min privata tid, min sömn och till och med tiden med min familj! Valt fel jobb eller har jag inte rätta förutsättningarna i mig eller kring mig för att nå de mål jag vill nå? Jag måste ladda om! Börjar med sömnen - natti!

En sista (???) skidrunda

Publicerad 2010-03-16 22:28:28 i Allmänt,

Vi kom hem skapligt i tid idag och tog ett snabbt beslut att åka ett varv med längdskidorna. Om prognosen stämmer är det värme och regn på gång så vi tog chansen till ett varv till. Härligt att åka skidor vid 6-tiden på kvällen och det är ljust! Jag hörde gulsparvar sjunga vårsånger i kvällssolen.
Så hela familjen har nu glidit runt Ragvaldsbo i isiga spår. Oj vad fort (läskigt fort...) det gick i backarna!
Nu är vi redo för våren! Men..hellre denna fantastiska, smygande vår med dagsmeja och sol - än snabbsmältning med snöglopp, regn och gråväder. Jag håller tummarna för att prognosen jag såg var fel!

Melodifestivalen

Publicerad 2010-03-14 23:01:54 i Allmänt,

I lördags var vår stora mello-dag :-)
Fantastiskt att få se genrepet i Globen! Vi som dessutom gillat de flesta av bidragen i år tyckte det var toppen.
Vi hade dessutom turen att sitta vid den ingång där alla artisterna klev in (i "morgonrockar", ni som såg det vet). Så de gick förbi oss i trappan så nära att vi kände vinddraget! Jassica Andersson vinkade till Ida :-)
Sedan var ju Ryback där!!!
Efter det åkte vi hem och såg... Melodifestivalen på TV!
Vann rätt låt? Tja, Anna var så inlevelsefull och ägde scenen, men vinnarlåt i stora tävlingen...vi får väl se!

Vargar

Publicerad 2010-03-10 21:43:30 i Allmänt,

Minns du detta Petter :-)
Sommaren 2005 - en riktigt stor upplevelse som jag tänker på då och då!

Tjejerna

Publicerad 2010-03-08 22:34:23 i Allmänt,

Jag satt och kollade på gamla foton igår. Jag kan bara inte låta bli att bjuda på några smakprov :-) Fler kommer...

Ut i skidspåret igen

Publicerad 2010-03-06 16:26:22 i Allmänt,

Vi hann knappt hem förrän vi är ute i Hällsbospåren igen :-)
Bäst att passa på medan snön är kvar. Igår åkte Sami och jag 7 km i snabb takt (phu) och idag var tjejerna och matsäcken med. Vi trivs såå i snön och vårsolen.

Rätt båt

Publicerad 2010-03-05 13:46:44 i Allmänt,

Vi insåg i morse när syrran ringde att vi hade valt rätt båt! Oroligt frågar hon om vi sitter fast???? Vaddå fast, svarar vi?! Lugnt och stilla har vi puttrat från Helsingfors till Stockholm utanför den is som ett antal andra färjor suttit fast i. Vi var till och med i hamn 15 min tidigare än tidtabellen! Vi möts i Stockholm av nykterhetskoll och en krockskadad Amorella. Nu när jag är uppdaterad förstår jag syrrans oro.
Nu pysslar vi hemma och det känns konstigt att det var i morse vi var på havet :-)

Charmtroll

Publicerad 2010-03-03 21:16:50 i Allmänt,

Mika och Terhi gjorde sin första längre utflykt med Fiona och kom till Virrat. Tack för att vi alla fick låna gullungen som är en "pratglad" tjej med bestämd vilja!
En stolt farbror fick också bekanta sig med sitt gudbarn :-)



Suomi

Publicerad 2010-03-03 20:55:23 i Allmänt,

Vi har "hiihtoloma" (sportlov) i Finland. Efter dopet/bröllopet åkte vi till "vaari" i Virrat och har haft några vintriga dagar här med typiskt finska aktiviteter. Bastu, korvgrillning, skidåkning, öldrickning, släktbesök, munk-ätning och snöskottning. I morgon bär det av hemmåt igen. Jag skulle kunnat stanna ett tag till! Det känns så skönt att ha varvat ner och bara gjort - ingenting!

Hurra!

Publicerad 2010-03-02 16:47:18 i Allmänt,

Tack Mika och Terhi som bjöd oss på en glad överraskning på Fionas dop.
Dopet blev en dubbel fest då det även blev bröllop!!!
Grattis, grattis, grattis - och vi önskar er all lycka i livet!

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela