Gryningsbloggen

Vildsvinspromenad

Publicerad 2010-12-27 21:42:12 i Allmänt,

SOL! Efter en sklön slöarmorgon kom solen fram och vi passade på att ta en promenad. Vi fick tips om ett gärde i närheten där det setts vildsvin och det lockade till och med ut Petter i snön. Vi fick en härlig stund i solen. När vi sedan kom in igen däckade barnen i var sin fåtölj. Jag insåg allt mer att de inte var riktigt i toppskick och visst, de har feber! Host, host, trötta och ont i huvudet. Det fick bli en lugn inneeftermiddag med TV, spel, pussel och gos. Nu ska jag natta både mig och barnen. Jag börjar känna av att jag gick upp 5.15 i morse.

Annandagen

Publicerad 2010-12-27 10:49:21 i Allmänt,

På annandagen var vi först på kyrkogården och tände ljus och tänkte på de som inte finns bland oss längre. Sedan bytte vi boende till Stenkullen :-)
Det blev många timmar ute i snön med pulkaåkning och sparktur. Sedan bastu och korvgrillning ute i Margaretas nya eldkorg. Lite mer paket blev det också, tjejerna var jättglada för de fina digitalkamerorna och diverse Canadensiska paket. Petter fick sin digitala fotoram att fungera och fick en sammanfattning av vårt 2010.
Nu är Sami tillbaka i Sigtuna för att jobba och vi tjejer är kvar några dagar till. Idag är det sol så nu ska vi ut i gnistret och snön.

Jul

Publicerad 2010-12-27 10:42:18 i Allmänt,

I år firade vi julafton i Lotorp. Mysig familjejul med mamma, Acke, Lina och Alicia. Vi kom dit på lugna vintervägar på julaftons förmiddag och hade seda en lugn och mysig julafton och juldag tillsammans. Julmat, tomte och paket men också pulka och snöskottning.

Fjärde advent

Publicerad 2010-12-19 23:15:05 i Allmänt,

Oj vad vi har hunnit mycket den här helgen! Julshoppat, slagit in paket, städat, bakat, pysslat, jobbat, åkt pulka med kompisar (barnen) och en paus med att grilla korv ute. Nu ska vi sova också ;-)

JULKORT

Publicerad 2010-12-14 21:59:08 i Allmänt,

Till er alla, en riktigt god jul och ett gott nytt 2011!



Förra julen kände vi att det var fel att så mycket pengar gick till julkort.
Våra vänner håller vi kontakt med ändå via andra kanaler.
Vi har i år valt att ge motsvarande julkortspengar till Rädda Barnen och kan därmed
betala lön i 5 månader till en lärare i Bangladesh!
Så god jul kära släkt och vänner! Vi tänker på er och ses och hörs gärna på andra sätt!
Stor KRAM från
Tina, Sami Ida och Anni

Lucia på Rävsta

Publicerad 2010-12-13 22:55:51 i Allmänt,

Idag är det den riktiga luciadagen och det var luciatåg på Rävsta skola. Sami hade möjlighet att vara med och titta på Ida och Anni och de andra sångfåglarna. Stämningsfullt i snön!
Vid lunch var jag sedan på Rävsta för att hämta Ida...jättesnuvig! Hon fick ta en eftermiddag i soffan och vi hoppas på att morgondagen blir bättre.

Lussedag

Publicerad 2010-12-12 23:11:48 i Allmänt,

Ida och Anni är aktiva tjejer som glatt vill vara med på allt. Deras mamma får då och då lite svårt att hänga med men idag lyckades hon...
Först skulle Ida genrepa orienteringslucia kl 11. Anni skulle sedan skjutsas till stallet för den årliga stallpyntartävlingen 11.30. Sedan skulle orienteringsluciatåget börja ca 12, fort tillbaka och, yes, jag hann! Fint litet lussetåg i OKstugan. Tyvärr hade Anni glömt lite grejer hemma så fort tillbaka till Billby och lämna pyntet, yes, jag hann före de började tävlingen! Tillbaka hem och fixa mat till Ida och mig, på med kläder för kl 14 var det genrep på hästlucia i Billby och jag hade lovat att hjälpa till. Japp vi var där i tid nu också! Kallt men gnistrande vackert och mycket folk. Anni och jag blev kvar till 17-tiden och plockade undan, Sami tog med sig snuvig Ida hem efter att han också hunnit till Billby, just i tid för att se Anni rida lucia. Intensiv men rolig dag som vi avslutade i soffan med att läsa vår dagbok från när vi var i Australien för 7 år sedan.

Skidor i Hällsbo

Publicerad 2010-12-12 22:59:41 i Allmänt,

Äntligen tog vi oss tid att prova skidföret i Hällsboskogen. Känns inte så länge sedan vi var ute senast...men det var ju tidigt i våras! Anni njuter av "riktiga skidor" och Ida börjar få bra fart på sina skidor! Men vi märkte allihopa att det var ett tag sedan senast i alla fall - armarna - aj ;-)

Nobeldagen

Publicerad 2010-12-11 00:06:00 i Allmänt,

Sami och jag firar bröllopsdag och alla flaggar för... Nobeldagen?!?! Nää de flaggar för oss!!! Tjejerna har firat Nobel på skolan idag och fått Rävstas Nobelpris i matematik. Efter härligt efterlängtat fredagsmys och Idolfinal sussar nu tjejerna sött och Sami och jag tar oss några minuter för oss själva! Puss älskling!

Sigtuna julmarknad

Publicerad 2010-12-05 22:14:51 i Allmänt,

Det har blivit en tradition att mamma och Acke kommer till Sigtuna under någon av julmarknadssöndagarna, så även detta år. Vi traskade ner till markaden, fint men proppfullt med folk! Det blev en dörrkrans, en flaska svagdricka och lite godis. Sedan traskade vi hem igen. Lunchade med lasgne innan mamma, Acke, Lina och Alicia satte sig i bilen för hemfärd. Sedan ägnade sig Sami åt Australienresebiljetter medna jag tog ett tvåtimmarspass med jobb (blä på en söndag!). Ida och Anni åkte skidor och lekte med grannarna en stund. Kvällen avslutade jag och tjejerna mysigt med en lååång stunds läsning i soffan.

Vintrigt

Publicerad 2010-12-05 22:08:15 i Allmänt,

Efter en hektisk vecka var fredagskvällen mycket efterlängtad. Slappade i soffan och kollade på Idol som halva Sveriges befolkning. På lördagen kom Lina och Alicia med tåg till oss. Anni och jag var i stallet en stund och tränade inför lucia. När vi kom hem tog vi en skön, men iskall, promenad.



På kvällen bakade vi lussebullar och äntligen infann sig liiite julkänsla även hos mig!

Kulturskolans Cabaret 2010

Publicerad 2010-12-01 23:58:26 i Allmänt,

Ida och många andra fantastiska barn och ungdomar förgyllde onsdagskvällen med en fantastisk show! Ida är med i "Sång och dansmixgruppen" och fick i år sjunga och dansa till den vackra sången Halleluja med livemusik! Fint nummer med vacker sång, samstämd dans och svävande ballonger.

Söndagmiddag

Publicerad 2010-12-01 23:53:16 i Allmänt,

Innan vi återvände till Sigtuna så åt vi söndamiddag hos mamma. Kul att se alla igen, vi insåg att tiden i höst har gått fort! Alicia har blivit så stor... men är ändå så liten jämfört med Ida och Anni som visst också växer så det knakar!
Vi hann med stt skotta snö och både åka pulka och spark innan vi hoppade in i bilen.



Hemresan tog lååång tid. men allt bara bra trots bitvis uselt väglag!

Björn Skifs

Publicerad 2010-12-01 23:35:15 i Allmänt,

Jag hade, när jag fyllde år, fått biljetter till Björn Skifs på CloettaCenter i Linköping. Det börjar bli tradition att Margareta och jag ser Björn Skifs tillsammans. Trevlig tradition och ett mysigt sätt att minnas pappa tillsammans.
Först lunchade vi på stan medan tjejerna fick en snö- och pepparkaksdag med mormor, Acke och Lina. Sedan var vi på 2½ timmes fantastisk underhållning. Björn är bra, naturlig och charmar alla från scenen. Han höll igång showen varje minut under de 2½timmarna! Blandat sång, prat och spex. Lugna melodier och snabba låtar... Fantastisk blandning av lite snyft och mycket glädje. Vi åkte hemmåt  i snö och kyla med sol i sinnet!
På lämmis var Sami och tjejerna och kvällen avslutades med en lyxig middag och en sen pratstund.

Med tåg till Norrköping

Publicerad 2010-12-01 23:23:32 i Allmänt,

Vår tågresa till Östergötland blev lite äventyrlig. Väntade mig mer äventyr eftersom det var både snö i luften och på spåren. Rusade från skolan med packningen i högsta hugg. Ida och Anni hoppade på bussen längs vägen. Vi bytte buss i Märsta och kom till Arlanda i god tid. Efter att ha bunkrat mellis skulle vi gå ner till perrongen men, nähä, eller snarare, jahaaa, tåget försenat! Endast 30 min senare kom vi iväg.
Det blev en mysig resa och en trevlig kväll med tacos och prat med Margareta i Lämmis medan Sami var på "bal på slottet"!


Skid-tur

Publicerad 2010-12-01 23:12:59 i Allmänt,

Det var byresmarknad i Valsta och Anni längtade så efter skidor som "sitter fast". Vi trängdes bland alla andra och såg att de perfekta skidorna fanns, men det var några andra som höll i dem. Traskade vidare och hittade då ett par pjäxor i rätt storlek! Alltid något. Men när vi vänder oss om ställer de tillbaka skidorna...för de hittar inga passande pjäxor! Hi, hi - ibland har man tur! Anni var såå lycklig och åkte glatt på den lilla snön som då hade täckt marken. Senare kom också Ida ut och byggde söta snödjur på vår baksida.

Om

Min profilbild

Tina

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela